Wie moet ik bellen voor een snelle rolluiken reparatie? ROMASS is waar je naar opzoek bent

Sta je net op het punt om naar bed te gaan en wil je de rolluiken sluiten voor een goede nachtrust, maar gaat je rolluik niet meer dicht. Dit is natuurlijk erg vervelend en het nooit uit een defect rolluik. Om weer een goede nachtrust te hebben, is het logisch dat je het probleem zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Sommige problemen met een elektrisch rolluik zijn eenvoudig zelf op te lossen, maar voor een aantal andere defecten/storingen is professionele hulp nodig. Dit omdat professionals vaak het probleem snel hebben opgelost en omdat het repareren van een rolluik gevaarlijke situaties kan opleveren. Het inschakelen van een professioneel rolluiken specialist hoeft niet erg te zijn, maar je wil het wel zo spoedig mogelijk hersteld hebben. En wat te denken van de kosten, die bij het uitbesteden van de herstelling soms hoog kunnen oplopen. Volg deze 3 eenvoudige stappen en je rolluik werkt in no time, tegen geringe kosten.

Ga na wat je zelf kunt doen om de storing op te lossen

Voordat je een rolluiken monteur inschakelt, is het verstandig eerst een aantal zaken zelf te checken.

 • Werken de batterijen van de afstandsbediening en de onderloopbeveiliging nog? Vervang ze indien ze leeg zijn. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zou zonde zijn om een monteur in te schakelen voor alleen het vervangen van batterijen.
 • Staat er stroom op het rolluik? Check voor de zekerheid even de stoppenkast en aardlekschakelaar. Vervang de kapotte stoppen (in geval van een wat oudere stoppenkast) of zet de schakelaars terug in de juiste positie. Ook hier geldt, het lijkt een open deur, maar beter het zekere voor het onzekere!
 • Ligt er misschien vuil of een mat onder het rolluik? Haal eventueel aanwezig vuil of de mat weg. Dit kan namelijk de werking van de onderloopbeveiliging beïnvloeden. Kijk of het rolluik nu wel wil sluiten.
 • Zijn alle onderdelen nog aanwezig en intact? Kijk of alles vast zit, compleet is en intact. Wellicht is er een snoer los en kunt u die eenvoudig vast maken. Indien je dat wenst, kun je zelfs de kap openen om te kijken of daar alles aanwezig is.

Ga opzoek naar een rolluiken specialist voor een snelle en vakkundige reparatie

Als je alle bovenstaande zaken hebt gecontroleerd en je rolluik functioneert nog steeds niet, dan is er weinig meer dat je zelf kunt doen. Het wordt tijd om een gespecialiseerde bedrijf in te schakelen. Kijk daarbij op de websites van verschillende bedrijven, daar kunt u veel informatie vinden. Let daarbij op de volgende zaken.

 • Is het bedrijf goed (telefonisch) bereikbaar? Controleer van tevoren of het bedrijf goed bereikbaar is en hoe snel u een afspraak kunt maken Die storing is vervelend en u wilt zo spoedig mogelijk geholpen worden.
 • Heeft het bedrijf voldoende ervaring? Probeer te achterhalen of het bedrijf werkt met ervaren monteurs. Zij hebben immers veel defecten gezien en gerepareerd. Zij zullen je dan ook snel verder kunnen helpen.
 • Kan het bedrijf het merk van je rolluik repareren? Check of het merk van jouw rolluik hersteld kan worden door het reparatiebedrijf. Niet elk bedrijf heeft namelijk onderdelen en/of kennis over alle merken rolluik.
 • Is het een klantvriendelijk bedrijf? Ga na of het bedrijf klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan zaken als No Cure No Pay en het aanwezig zijn van een klachtenprocedure op de website.

Bereid je goed voor, voor de komst van de monteur

Zoals met zoveel zaken, is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je een afspraak gaat inplannen, zijn er een aantal aandachtspunten waarmee je tijd (en kosten) kunt besparen.

 • Is er iemand aanwezig om de monteur binnen te laten? Regel dat er iemand is op het afgesproken tijdstip om de monteur binnen te laten en bij de reparatie aanwezig te zijn. Het zou tenslotte jammer zijn, wanneer de technieker voor niets bij je aan de deur staat.
 • Heb je doorgegeven wat het probleem is? Geef aan wat het probleem precies is en wat je zelf al hebt gedaan om het op te lossen. De mekanieker kan zo al een beeld vormen en er voor zorgen dat eventueel benodigde onderdelen zeker aanwezig zullen zijn in zijn servicecamionette.
 • Zijn alle afstandsbedieningen aanwezig? Leg alle afstandsbedieningen klaar. Het kan namelijk voorkomen, dat ze opnieuw geprogrammeerd moeten worden. Wanneer je ze van tevoren klaar legt, hoeft de rolluik monteur niet te wachten tijdens de afspraak.
 • Is het oprolmechanisme vrij toegankelijk? Zorg ervoor dat de mekanieker goed bij het oprolmechanisme van het kapotte rolluik kan. Bijvoorbeeld door losse spullen aan de kant te zetten, zodat er voldoende ruimte is voor de reparatie. Hou er ook rekening mee, dat er misschien een ladder geplaatst moet worden.

Wij hebben alvast onderzoek gedaan naar welke rolluiken reparatie bedrijf je het bete in kunt schakelen voor een snelle en vakkundige reparatie van je elektrische rolluik. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat ROMASS de geschikte firma is voor deze reparatie. De monteurs van ROMASS kunnen alle merken en typen poorten herstellen. Zo kunnen ze ook jouw rolluik storing oplossen. Wil je meer informatie over de rolluiken service van ROMASS, neem dan contact op via 085-7822730 of neem een kijkje op www.romass.nl.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.