Werknemerstevredenheid

De werknemers zijn misschien wel het allerbelangrijkste binnen een bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het bedrijf draaiende blijft en het is daarom belangrijk dat de werknemers tevreden zijn binnen het bedrijf.

In 2017 deed de salarisverwerker ADP een onderzoek onder 10 duizend werknemers in heel Europa. Hieruit bleek dat werknemers in Nederland met maar liefst 76 procent het hoogst scoorden van heel Europa. Ook werd er in het onderzoek gevraagd naar factoren binnen de tevredenheid. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden bleker de belangrijkste prikkels voor het welzijn te zijn. Op de tweede plaats kwam de relatie met de collega’s en verder werd ook de werk-privé balans genoemd.

 

De werknemers in Nederland zijn over het algemeen dus erg tevreden, maar hoe zorg je nu dat ze ook tevreden blijven? Hier enkele tips om te werknemerstevredenheid te verhogen.

 

Zorg dat het salaris goed geregeld is

Zoals uit het onderzoek bleek, vinden mensen het salaris erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat dit goed geregeld is, altijd op tijd uitbetaald wordt en dat er geen fouten worden gemaakt in de berekeningen. Hiervoor is het soms nuttig om een consultant salaris in te schakelen of om gebruik te maken van digitale services zoals online urenregistratie.

 

Waardeer de medewerkers

Het klinkt misschien een beetje simpel, maar medewerkers vinden het belangrijk om gewaardeerd te worden voor het werk dat ze verrichten. Door af en toe je waardering te uiten, voelen medewerkers dat ze belangrijk zijn voor het bedrijf en dit zorgt voor een grote motivatie boost.

 

Zorg voor informatie en middelen

Niets is zo demotiverend als je werk wel willen doen, maar niet verder kunnen omdat je op informatie moet wachten of niet de juiste middelen hebt. Werknemers hebben de juiste informatie nodig om hun werk goed uit te voeren.

 

Zorg voor een prettige werkomgeving

Als je ergens de hele dag productief moet kunnen werken, dan moet de omgeving eigenlijk perfect zijn. Het is daarom belangrijk voor het welzijn van de werknemers dat ze een prettige stoel hebben, een goed bureau en een omgeving waar het niet te druk is. Ook moeten de apparaten, zoals computers, printers en telefoons, naar behoren werken, zodat iedereen zijn werk goed uit kan voeren.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.