Vreemde wetten op de wereld

Overal ter wereld gelden andere wetten en gebruiken en je moet op vakantie uitkijken dat je niet zomaar de wet overtreedt, terwijl je iets doet dat in Nederland heel normaal is. Als je een beetje rondkijkt op internet, kun je allerlei vreemde wetten vinden die anno 2018 nog geldig zijn. Vandaag hebben we een paar vreemde wetten op een rijtje gezet, waarbij je dus strafbaar bent als je deze wetten overtreedt. Zelfs de beste advocaat Wateringen kan je dan niet meer helpen, met deze wetten in het buitenlandse straf-, arbeids- en familierecht.

 

De Franse stad Sarpourenx had wat problemen met mensen die zomaar doodgingen en dan verwachtten dat ze begraven zouden worden. De burgemeester verbood het daarom om dood te gaan binnen de stadsgrenzen behalve als ze al een plekje gekocht hadden op de lokale begraafplaats. Mensen die dit zouden negeren zouden hevig gestraft worden volgens de burgemeester. Hoe men dit van plan is bij dode mensen is niet bekend.

 

Als je thuis een goudvis in een kom hebt, dan ben je je misschien van geen kwaad bewust, maar in Rome wordt je gezien als een monster. Het is daar namelijk verboden om een goudvis gevangen te houden in een kom of aquarium puur voor je plezier. Dit wordt gezien als dierenmishandeling. De Romeinen zijn niet de enige die een wet hebben op het gebied van vissen. De Zwitsers hebben het namelijk verboden om één goudvis in een kom te hebben. Goudvissen zijn sociale dieren en moeten dus per twee of meer in een kom zitten.

 

Walvisvangst is verboden in de Amerikaanse staat Oklahoma. Dit klinkt als een logisch iets, want walvisvangst is op heel veel plekken verboden om de walvispopulatie die krimpt te beschermen. Er is alleen nog nooit, maar dan ook echt nooit, een walvis op natuurlijke wijze voorgekomen in Oklahoma, omdat de staat helemaal niet aan zee ligt, maar omringd wordt door land.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.