Ben jij hoog gevoelig?

Als je niet meer in staat bent om goede beslissingen te nemen en heel veel gaat twijfelen aan allerlei verschillende dingen. Door deze chronische onzeker en laag gevoel van eigenwaarde zak je steeds verder in de put. Je kunt niet meer voelen en genieten van het leven. Hierdoor gaat de diepgang van je relaties met vrienden en familie achteruit. Daarnaast krijg je moeite met het ontdekken waar je creativiteit zit, terwijl dit juist een heel sterke punt van je persoonlijkheid is.

 

Zoals je kunt lezen, is het van groot belang dat je als HSP goed voor jezelf zorgt. Het is ook belangrijk om inzicht te krijgen in waar hoog sensitiviteit echt over gaat en wat de bedoeling ervan is. Je kunt er namelijk ook heel veel plezier uit halen. Bij deze tips over het  omgaan met hoog gevoeligheid.

 

  • Ga op zoek naar mensen die je steunen, bijvoorbeeld vrienden en familie. Er bestaan ook groepen die bij elkaar komen om elkaar te kunnen steunen. Daarnaast zou je hulp kunnen zoeken bij een psycholoog of coach. Een cursus hoog sensitiviteit kan je ook helpen met omgaan met je hoog sensitiviteit.
  • Zorg voor ruimte om te rusten. Zelfs als je een bomvolle agenda hebt, je kunt altijd pauzes inplannen. Deze rust momenten heb je nodig om prikkels te verwerken en ervan te herstellen.
  • Wees lief voor jezelf. Vaak ben je heel perfectionistisch, wat je zeker kan helpen om dingen te bereiken en in ontwikkeling te blijven. Maar het kan ook averechts werken.
  • Ga naar buiten. Juist door in de buitenlucht te lopen, zal je merken dat je je beter gaat voelen. De wereld kan soms veel te druk zijn, dus daarom is het slim om daar regelmatig even bewust afstand van te nemen. Ga dus lekker in het bos wandelen of maak een wandeling over het strand.
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.