Verhuizen, of toch niet?

Het is heel gewoon dat je na een aantal jaar in een huis wonen gaat twijfelen of je het er nog wel leuk vindt. Veel mensen denken na een tijdje, ik zou wel weer wat anders willen. Ze denken dan na over verhuizen, maar verhuizen is een grote klus en het kost veel geld. Als je alleen maar ‘iets nieuws’ wilt, is het meestal niet nodig om te gaan verhuizen. Over deze kwestie is sinds kort ook een programma op tv. In dit programma zie je stellen die ook twijfelen over verbouwen of verhuizen. Terwijl ze even in een ander huis verblijven, wordt hun hele huis veranderd en aangepast naar hun wensen. Als ze weer terug komen kunnen ze kiezen wat ze uiteindelijk willen doen, en bijna altijd willen ze na de aanpassingen in hun eigen huis blijven wonen.

 

Wil je ook graag iets veranderen aan je huis, waardoor je weer blij bent met je huis en niet hoeft te verhuizen? Lees dan verder, want ik deel een aantal tips die je kunt gebruiken voor je verbouwing.

 

Als eerste is het belangrijk om in kaart te brengen waar je niet tevreden mee bent in je huis. Dan is het handig om inspiratie op te doen voor wat je nou wél wilt. Je kunt dit bijvoorbeeld in interieurtijdschriften, op websites of via Pinterest doen. Ook kun je je ogen open houden als je bij andere mensen thuis bent om ideeën op te doen. Je kunt een moodboard maken met stijlen die je leuk vindt.

 

Vervolgens moet je een plan maken voor wat je wilt veranderen. Weet je niet goed wat je kunt veranderen om een verschil te maken? Denk dan eens aan het veranderen van een of meerdere muren. Dat maakt een groot verschil in de uitstraling van de kamer. Een manier om dat te doen is met plakhout of steenstrips.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.