Geld besparen in het huishouden

Het huishouden is een grote kostenpost, want zonder dat je het door hebt betaal je voor een hele hoop dingen. Veel producten en diensten zijn niet goedkoop, denk bijvoorbeeld aan de boodschappen, de belasting, de stroom en de gas- en waterrekening. Door het een beetje slim aan te pakken, kun je veel geld besparen op deze uitgaven. Hieronder lees je een aantal dingen die je kunt doen.

 

Boodschappen

Boodschappen zijn vaak een grote uitgave, maar kijk een kritisch naar de producten die je koopt. Heb je dat allemaal wel nodig? En is het wel nodig om van alles het A-merk te kopen? Vaak zijn B-merk of huismerk alternatieven net zo lekker of goed en het scheelt een hoop geld. Ga bijvoorbeeld eens naar de Aldi of Lidl, hier hebben ze veel lekkere producten voor weinig geld.

 

Gasloos verwarmen

De meeste huizen worden verwarmd met gebruik van gas. Naast dat dit schadelijk is voor het milieu, zorgt het voor een hoge gasrekening. Daarom kan het slim zijn om een warmtepomp te kopen, zo kun je je huis duurzaam verwarmen. Omdat de overheid milieu belangrijk vindt en toekomst ziet in dit soort warmtepompen, kun je er zelfs een subsidie voor aanvragen.

 

Een zuinige auto

Benzine is duur en als je veel op de weg zit kunnen de kosten aardig oplopen. Wanneer je weer een nieuwe auto gaat aanschaffen, let dan op hoe zuinig de auto rijdt. Hoe zuiniger de auto is, hoe meer kilometers je kunt rijden met een volle tank, waardoor je minder vaak benzine hoeft te tanken en daar dus minder geld aan kwijt bent.

 

Tweedehands

Waarom moet je alles nieuw kopen? Er zijn vaak hele leuke dingen tweedehands te vinden. Dit kan op marktplaats, op rommelmarkten maar ook in kringloopwinkels. Vaak kom je hier spullen tegen met veel karakter, omdat ze al gebruikt zijn.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.