Duurzaam wonen

Tegenwoordig wordt je vaak aangemoedigd om meer bewust te leven en een duurzame manier van wonen te creëren voor jezelf. Om deze reden worden er ook steeds vaker en meer alternatieven bedacht om het wonen in een huis, een appartement of een woning op een gemakkelijke manier duurzaam te maken. Maar het is zeker zo dat een kleine aanpassing of een aantal kleine veranderingen een grote impact kan hebben op het milieu. Kijk bijvoorbeeld eens naar jouw eigen eet patroon, eet je veel vlees of gooi je veel weg? Probeer dit dan eens aan te passen. Eet wat minder vaak per week vlees, kook iets minder eten of gebruik je restjes van het avond eten als lunch voor de volgende dag. Daarnaast kan je ook een aantal dingen aan je woning veranderen. Wij geven je graag een aantal ideeën met hoe je jouw huis kan veranderen in een duurzame woning met slechts een paar simpele aanpassingen. Daarnaast scheelt dit ook nog eens geld, dus het is zeker een win-win situatie voor je!

 

Warmtepomp

Veel mensen hebben een CV ketel in huis om het huis te verwarmen, maar dit is niet echt goed voor het milieu. Nu willen we niet aanraden om je CV ketel meteen het huis uit te gooien, want dat is natuurlijk ook zonde en zorgt juist voor verspilling in plaats van duurzaam zijn. Maar mocht het zo ver zijn gekomen dat jouw CV ketel niet meer zo goed werkt en aan zijn einde is gekomen, kies dan eens voor een pellet boiler of pellet cv ketel met boiler in plaats van een nieuwe CV ketel. Een warmtepomp of een pellet boiler verwarming zijn namelijk een duurzaam alternatief voor de CV ketel. Deze vervanging is dus meteen een stuk beter voor het milieu.

 

Isolatie

Je wilt de warmte die je creëert met je verwarming natuurlijk zo goed mogelijk vasthouden en daar voor moet je woning, je huis of je appartement goed geïsoleerd zijn.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.