Veeroosters

Een veerooster wordt aanschaft wanneer men wil voorkomen dat bepaalde dieren niet op de weg kunnen komen of in hun leefgebied blijven. Veeroosters die je in bosrijke gebieden, maar ook op het platteland kom je regelmatig een veerooster tegen. Veeroosters zijn onder meer bestemd voor koeien, schapen, zwijnen, edelherten, damherten en reeën.

Meestal gebruikt men een veerooster wanneer ergens geen poort kan worden geplaatst. Bij een veerooster is het aanschaffen van het rooster alleen niet genoeg. Men maakt ook gebruik van een betonnen bak van prefab. Deze bank is verzinkt met zogenaamde elementen van rooster. Er zijn diverse afmetingen denkbaar. Dit is afhankelijk van de breedte van de weg.

Het gebruik van veeroosters

Het voordeel van een veerooster is dat deze in één geheel aan te leggen is. Meestal kan een fabrikant van veerooster deze zelf komen leggen en is dit binnen een paar dagen voor elkaar. Wel is het belangrijk dat degene die het aanlegt weet hoe het zit als het gaat om kabels en leidingen. Deze moeten natuurlijk niet worden beschadigd. Een veerooster is vooral geschikt voor de water minder drukke wegen. Ook bij zijwegen worden vaak veerooster gebruikt.

Wanneer je een veerooster aanschaft kun je ook voor opties kiezen. Dit om het bijvoorbeeld verkeersveiliger te maken. Denk aan een verkeersbord of reflectoren. Andere opties die je bij de meeste producten kunt aanschaffen zijn een werkpoort, faunatrapje, klappoort of een geleidevleugel. Er zijn ook roosters verkrijgbaar voor het wat lichtere verkeer. Hierbij kun je denken aan fietsers en voetgangers. Er bestaan ook speciale fietspadroosters.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij. Bookmark de permalink.