Verhuizen? Lees deze handige tips!

Wie gaat verhuizen weet hoeveel er bij komt kijken. De overgang van je oude woning naar de nieuwe woning kan behoorlijk stressvol zijn. Toch zijn er enkele handigheden die de verhuizing een stuk makkelijker en aangenamer zijn. In dit artikel geven we een aantal praktische tips.

Stel niks uit

Je oude woning opruimen is niet de leukste bezigheid die er bestaat. Toch is het belangrijk dat je op tijd begint met het inpakken van je (oude) spullen. Vaak kom je dingen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Gooi deze dan gewoon weg. Je hebt ze waarschijnlijk al 2 jaar niet gebruikt, dus waarom zou je ze nu ineens nodig hebben. Het ruimt op en geeft rust in je hoofd.

Waardevolle en breekbare spullen

Verhuizen gaat nooit zonder slag of stoot. Verhuisdozen kunnen vallen en daarom is het verstandig om breekbare spullen in te wikkelen in noppenfolie. Zo weet je zeker dat er geen beschadigingen komen. Je kunt er daarnaast nog voor kiezen om de dozen op te vullen met oude kranten of piepschuim.

Orde en overzicht

Dit is eigenlijk de belangrijkste tip die je kunt krijgen. Koop stickers waar je duidelijk op kunt schrijven welke doos welke inhoud heeft en voor welke kamer (in de nieuwe woning) deze bestemd is. Handig is om elke kamer in de nieuwe woning te nummeren. Het nummer schrijf je ook op de doos en zo weet iedereen van uw vrienden of verhuisbedrijf waar welke doos heen moet. Dit scheelt erg veel tijd en stress.

Snoeren en kabels

Tegenwoordig hebben we veel kabels in huis. Zorg dat deze ook allemaal een label krijgen en stop ze allemaal in één doos. Zo weet je precies dat alle kabels bij elkaar liggen. Het uitzoekwerk is makkelijk omdat je er labels aan gegeven hebt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags . Bookmark de permalink.