29 weken zwanger en moe zijn

Je ben 29 weken zwanger en je komt vaak energie tekort?

Wanneer je moe bent tijdens 29 weken zwanger kun je hier het beste aan toegegeven. Neem even rust, ga even liggen en doe een middagdutje. Dit klinkt natuurlijk heel makkelijk maar hoe zit het als je werkt? Dan kun je natuurlijk niet zomaar even een middagdutje doen. Wanneer je 29 weken zwanger bent heb je nog geen zwanger gezond etenzwangerschapsverlof en zul je dit probleem op een andere manier moeten oplossen.

Waar komt deze vermoeidheid vandaan?

De hormoonhuishouding in je lichaam is hiervan de oorzaak, deze wordt helemaal overhoop gehaald tijdens je zwangerschap. Daarnaast zijn er ook nog andere veranderingen in je lichaam zoals de stofwisseling, de werking van je longen, nieren en ook de urinewegen. Uiteraard is de groei van je baby de grootste oorzaak van de vermoeidheid. De groei van je baby kost jouw lichaam heel veel energie. Meer weten? Kijk eens op:  http://www.29wekenzwanger.nl

Wat kun je het beste doen?

Energie opnemen! Je lichaam heeft behoeft aan veel energie. Maar wel gezonde energie. Ga dus niet ongezond eten/snoepen/snacken. Om te voorkomen dat je tijdens je werk in slaap sukkelt heb je krachtvoedsel nodig! Wat is dit?

Bananen
Hierin zitten koolhydraten en die geven je extra veel energie. Daarnaast bevatten bananen o.a. vitamine-b6, en dit is ook een belangrijke vitaminebron en zorgt tevens ervoor dat je voedsel beter wordt opgenomen in je lichaam.

Een Meuslisnack / Meuslireep
Een meuslireep zit ook boordevol energie. Zeker de noten geven je veel energie.

Cracker (liefst volkoren) met appelstroop
Hierin zit veel ijzer en dit heeft je lichaam (zeker tijdens de zwangerschap) hard nodig.

Warme chocolade melk
Warme chocolademelk zorgt ervoor dat het ijzer in het voedsel beter wordt opgenomen door je lichaam.

Yoghurt met (vers) fruit
Nog zo’n goede energiebron met veel vitamine-c. Eventueel kun je dit combineren met meusli in de yoghurt. Een heerlijke snack tussen door. Tip: maak het thuis klaar en bewaar het op je werk in een koelkast als dit mogelijk is.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.