Taxus baccata kopen

Als een Taxus baccata niet gesnoeid wordt kan de plant wel 20 meter hoog worden. De Taxus baccata (ook wel de venijnboom genoemd) behoort toe tot de luxe haagplanten. De Taxus baccata wordt vaak als solitaire plant gebruikt, maar is ook een erg mooie versiering voor uw tuin. De Taxus baccata bestaat al duizenden jaren en is dus een zeer oude plant. Het voordeel aan de Taxus baccata is dat de haag een van de meest donkergroen gekleurde planten is, en de taxus altijd groen blijft. Voor het kopen van de Taxus baccata kunt u kijken op de website www.taxuswinkel.nl

Taxus baccata onderhoud

De Taxus baccata kan het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. Het is belangrijk dat de eerste keer in juni na de eerste groei gesnoeid wordt, en om de Taxus baccata er netjes uit te laten zien de tweede keer in september. De taxus kan ook het best gewoon twee keer per jaar gesnoeid worden als er een bepaalde vorm gewenst is. De naaldjes van de Taxus baccata kunnen verbranden als er bij te zonnig weer gesnoeid wordt, dus dit is niet verstandig. De Taxus baccata is een sterke plant en weerstaat een ingrijpende snoeibeurt erg goed. De oude en lelijke zijtakken kunt u het beste in maart terug knippen tot dicht op de hoofdstam.

Taxus baccata ziektes bestrijden

Voor de Taxus baccata zijn de dopluis en de taxuskever potentiƫle bedreigingen. De dopluis draagt een schild en is dus makkelijker te bestrijden dan de gewone bladluis. U kunt een middel gebruiken die gebaseerd is op paraffineolie of imidacloprid.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.