Schoonmaken beperkt het ziekteverzuim op de werkvloer

Op de werkvloer zijn veel contactmomenten tussen mensen. De kans om ziek te worden is daarmee groot. Denk bijvoorbeeld eens aan de gezamenlijke oppervlakten die gebruikt worden zoals deurknoppen en tafels. Belangrijk dus om deze oppervlakten goed schoon te houden.

Beperk virussen

Wanneer medewerkers ziek zijn worden deze geacht zich ziek te melden. Het is zelfs zo dat zieke werknemers die toch aan het werk gaan op stip staat als het gaat om de irritatiefactor. Logisch, want andere medewerkers kunnen makkelijk ook dezelfde ziekte oplopen. Daarnaast is het goed schoonmaken van de werkplek essentieel. Zorg er dus voor dat er een professioneel schoonmaakbedrijf deze dienst voor u uit handen neemt.

Bron van bacteriën

Op de werkvloer en de werkplekken zijn veel perfecte bronnen voor bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan tapijten, deurknoppen, toetsenborden, schakelaars, telefoons en natuurlijk de toiletruimten. Stuk voor stuk oppervlakten die door meerdere medewerkers gebruikt worden. Een taak voor de schoonmakers om deze goed schoon te houden.

Tijdgebrek bij schoonmakers

Een algemeen probleem in de schoonmakers branche is dat de werk en tijd druk enorm is. Onlogisch want schone werkplekken zorgt voor minder ziekteverzuim. Het verdient zich eigenlijk terug. Investeer als bedrijf dus in meer tijd voor de schoonmakers en houd de bacteriën zo buiten de deur.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken met de tags , , . Bookmark de permalink.