Rolluik herstellen, wat kost het? Wie moet ik bellen?

Na loop van tijd kan het voorkomen dat er problemen ontstaan aan uw rolluiken. Het kan zijn dat ze niet meer omhoog of omlaag gaan. Dit probleem kan veel verschillende oorzaken hebben. Wanneer uw rolluik defect is, denkt u waarschijnlijk ook na of het verstandig is om het rolluik te vervangen of de laten herstellen. In veel gevallen is het mogelijk om ze te laten herstellen. Er moeten wellicht een paar onderdelen vervangen worden, zodat daarna alles weer optimaal werkt. Bijvoorbeeld lamellen, rolluikmotor of ophangveren. Over het algemeen is het goedkoper om een defect onderdeel te vervangen dan een compleet nieuw rolluik te plaatsen. In gevallen waarbij het rolluik al erg oud is of het rolluik van de muur is af gekomen en veel schade heeft opgelopen, is het soms voordeliger om een nieuw rolluik te plaatsen.

Wanneer een rolluik herstellen of vervangen?

Gemiddeld gaat een rolluik ongeveer 15 jaar mee. De levensduur kan wat toenemen of afnemen op basis van een aantal factoren. Wanneer het rolluik intensief gebruikt wordt, kan het voorkomen dat er eerder slijtage ontstaat, waardoor het rolluik eerder kapot gaat. Daarnaast heeft slecht onderhoud ook een negatieve invloed op de levensduur van het rolluik. Wanneer uw rolluik rond de 15 jaar is en er ontstaan grote defecte zoals motor kapot of de lamellen zijn allemaal gescheurd, dan is het in veel gevallen voordeliger om het rolluik te vervangen in plaats van te herstellen.

Kosten rolluik herstellen

Het is vooraf lastig in te schatten wat de precieze kosten zullen zijn. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Op afstand is het lastig te bepalen of bijvoorbeeld de motor kapot is of dat er alleen een instelling niet goed staat, waardoor het luik niet goed meer werkt. Echter er zijn wel een aantal factoren die op voorhand bekend zijn, bijvoorbeeld de arbeidskosten van de technieker en de verplaatsingskosten. Wij hebben onderzoek gedaan naar een betrouwbaar bedrijf die elektrische rolluiken kunnen herstellen. Hierbij zijn we uitgekomen bij ROMASS. Zij kunnen alle merken en typen rolluik herstellen in heel Belgiƫ. De arbeidskosten die zij in rekening brengen zijn 39 euro per half uur (excl. btw). De verplaatsingskosten zijn afhankelijk van de woonplaats. De kosten hiervoor liggen tussen de 55 en 95 euro (excl. btw).

Mocht u problemen hebben met een elektrisch bedienbaar rolluik kunt u de ervaren techniekers van ROMASS inschakelen. U kunt ze inschakelen door een service aanvraag in te dienen via de website www.romass.be of door contact op te nemen met de klantenservice.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.