KM registratie voor bedrijfswagens

Wanneer u als ondernemer diverse bedrijfswagens heeft en u graag wilt weten hoeveel kilometers deze rijden, dan kan km registratie voor bedrijfsauto’s iets voor u zijn. Er zijn diverse redenen waarom u kilometers kunt registreren. Een van de belangrijkste redenen is dat u de gereden kilometers per auto dient bij te houden voor de Belastingdienst. Dit noemen ze daar ook wel rittenregistratie.

Wat wordt er met een km registratie bijgehouden?

De zaken die bij de registratie vermeld moeten worden zijn onder meer het merk van de auto, welk type auto het is en wat het kenteken is. Hierdoor is duidelijk om welke bedrijfswagen het gaat. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven in welke periode de auto heeft gereden en wanneer deze is gebruikt. Er zijn systemen zoals het automatische rittenregistratiesysteem van Routevision. Zo’n systeem neemt u de zorg geheel uit handen. U kunt op de website meer informatie vinden over deze systemen.

Welke dingen zijn nog meer belangrijk?

Maken uw medewerkers alleen gebruik van een bedrijfsauto en is deze in principe alleen bedoeld voor zakelijk gebruik? Dan is het belangrijk dat de kilometers die privé gereden worden, goed worden bijgehouden. Er is vastgesteld dat er met een bedrijfswagen slechts vijfhonderd kilometer per jaar voor privé doeleinden gereden mag worden. Dit moet goed worden bijgehouden met behulp van km registratie of rittenregistratie. U moet kunnen aantonen waar naartoe is gereden. Bij rijinstructeurs is dit weer anders, die hoeven alleen per dag bij te houden hoeveel kilometers er zijn gereden. Dit zou in principe wel gemakkelijk handmatig kunnen.

Bij bestelwagens en bezorgauto’s is dit anders. Of als het gaat om monteurs of vertegenwoordigers die zich veel op de weg bevinden. Dan is het wel prettig om een geautomatiseerde administratie bij te houden. Kijk daarom goed naar het systeem dat u wenst te gebruiken.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.