QR code

De wereld van de technologie is aan een flinke opmars bezig. Als je kijkt naar wat er 100 jaar geleden allemaal mogelijk was en je vergelijkt dat met nu, dan is het bizar wat er allemaal mogelijk is gemaakt.
Om een voorbeeld te geven van hoe de techniek ontwikkelt is een voorbeeld van de harde schijf. Een vorm van extern geheugen van je computer. Op 13 september 1956 introduceerde IBM de eerste echte harde schijf. 50 magnetische schijven waren op elkaar gestapeld. Ze hadden een diameter van maar liefst 61 centimeter! En hij was ongeveer een meter hoog. En wat was dan de opslagcapaciteit van deze grote bak? Het geheugen van de 50 gestapelde schijven was slecht 5 megabyte! Tegenwoordig zijn er velen harde schijven los verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo kan je voor minder dan 90 euro een harde schijf kopen van 2 terabyte, omgerekend 2.000.000 megabyte. En hij past makkelijk in een klein tasje.

Maar opslaggeheugen is niet het enige wat zo ver ontwikkeld is in de afgelopen 50 jaar. De techniek heeft ons leven een stuk makkelijker gemaakt. Op het gebied van codering is het ook razendsnel gegaan. Zo maken een nieuwe qr code printer het eenvoudig mogelijk om je naar de juiste video of website te sturen wanneer je jouw smartphone de code laat scannen met je camera. Verder heeft codering er mede voor gezorgd dat de logistiek een flinke boost heeft gekregen. Op alles kan een code geplakt worden en met de razendsnelle computers van tegenwoordig weten machines en personeel supersnel waar een bestelling heen moet. En daardoor kan jouw bestelling tegenwoordig nog op dezelfde dag op de deurmat liggen als je op tijd bestelt hebt.

Ben je op zoek naar een bedrijf dat zich bezig houd met codes en printbeeldbewaking? Of wil je een oplossing om automatisch coderingen checken? Kijk dan eens op kba-metronic.com voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.