Waaruit bestaat het examen voor auto theorie?

Het auto theorie examen heeft een vast aantal vragen die opgedeeld zijn in twee gedeeltes. Een auto theorie examen bestaat uit gevaarherkenningsvragen en verkeersregels en verkeersinzicht vragen. In dit artikel lees je alles over deze twee onderdelen en hoeveel je van elke goed moet hebben om het examen te halen.

 

Gevaarherkenningsvragen

Het eerste gedeelte van het auto theorie examen bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning. Bij deze vragen krijg je verschillende foto’s te zien waarin jij je moet inleven in de bestuurder. Door vanuit het oogpunt van de bestuurder te kijken moet je beslissen wat je gaat doen. Je krijgt drie opties: niets doen, gas los of remmen. Maar een van deze opties is goed.

 

Verkeersregels en verkeersinzicht vragen

Dit gedeelte van het auto theorie examen bestaat uit 40 vragen die jouw kennis toetst over de verkeersregels en verkeersinzicht. Je kan hierbij denken aan vragen over de maximum snelheid, betekenis van verkeersborden en wanneer je bijvoorbeeld je mistlichten aan mag zetten.

 

Slagen voor het auto theorie examen

Om te slagen voor het auto theorie examen dien je voor beide delen een voldoende te halen. Voor allebei de onderdelen geldt hier een andere norm voor. Bij het deel over gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed hebben. Voor het gedeelte over verkeersregels en verkeerszicht heb je een stuk meer goede antwoorden mogelijk namelijk 35 van de 40 vragen, oftewel 87,5%. De uitslag van jouw examen hoor je direct nadat je het examen hebt gemaakt. Na afloop van het examen zie je een duim omhoog of duim omlaag, waarvan de betekenis wel duidelijk is.

 

Als je geslaagd bent voor je auto theorie heb je nog maar 18 maanden om je praktijk examen. Zo lang is namelijk het theorie certificaat geldig. Haal je het praktijk examen niet binnen deze 18 maanden zal je het theorie examen opnieuw met een voldoende moeten afsluiten.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.