Hoofdpijn aanpakken met botox

Hoofdpijn. Het is een vervelend fenomeen waar iedereen wel eens last van heeft. Dit komt onder andere omdat hoofdpijn vele verschillende oorzaken kan hebben. Veel mensen hebben hoofdpijn als ze ziek zijn, bijvoorbeeld tijdens de griep of als men koorts heeft. Toch heeft hoofdpijn ook nog andere oorzaken, die weinig te maken hebben met het oplopen van een virus of iets dergelijks. Denk bijvoorbeeld aan een kater, waarbij de hoofdpijn wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht omdat de alcohol voor uitdroging heeft gezorgd. Een derde, veel voorkomende oorzaak van hoofdpijn zijn gespannen spieren. Als je in een verkeerde houding hebt gelegen in je slaap kunnen je nekspieren verkrampen waardoor hoofdpijn ontstaat, maar ook stress is een grote boosdoener die bij menigeen zocht voor een bonkend hoofd.

Toch zijn deze vormen van hoofdpijn, hoe vervelend ook, vrij weinig in vergelijking met bijvoorbeeld migraine. Niet alleen zijn de bovengenoemde vormen in verreweg de meeste gevallen tijdelijk van aard, ze zijn bovendien ook minder intens dan migraine of een andere vorm van permanente hoofdpijn. Een bijkomend nadeel van migraine is dat de medische wereld er nog niet zo veel vanaf weet en dat de middelen om de pijn te bestrijden vaak ontoereikend zijn. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan op dit gebied, met succes. Zo is per toeval ontdekt dat botox en hoofdpijn wellicht niet eens zo’n gekke combinatie is: voor sommigen helpt een specifieke botox behandeling uitstekend om de pijn te verminderen of zelfs te verhelpen. Een bijkomend voordeel is dat door de toenemende populariteit van plastische chirurgie goedkoop botox behandelingen te verkrijgen zijn in vergelijking met de afgelopen jaren.

Alhoewel er nog hard gewerkt wordt aan andere oplossingen en een botoxbehandeling tegen migraine ook niet voor iedereen werkt, is het zeker het proberen waard om van de verschrikkelijke pijn af te komen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Mode en Kleding. Bookmark de permalink.