Ritten op gevaarlijke wegen

Op televisie zie je soms die programma’s langskomen over vrachtwagens die goederen naar een bestemming moeten vervoeren. Een eitje denk je nu, nou niet echt. Er zijn vrachtwagen chauffeurs die heen en terug over de snelweg moeten rijden binnen Europa. Het negatieve tijdens deze rit is de eenzaamheid. Soms ben je een aantal dagen onderweg met alleen een radio. Ook moet je soms langs de weg in de vrachtwagen uitrusten omdat je niet te lang achter elkaar op de weg mag rijden. Je moet echt een passie voor rijden hebben om deze functie uit te oefenen.

De lastige ritten worden internationaal op gevaarlijke wegen gereden. Goederen zijn overal nodig, zelfs in lastig bereikbare gebieden. Misschien ken je het programma wel waar chauffeurs gevaarlijke bergen op moeten rijden. Dit is al een hele proef met een smalle persoonsauto, laat staan met een grote en brede vrachtwagen of transportwagen. De wegen op de bergen zijn vaak heel smal. Ook zijn er veel scherpe bochten waarover je moet rijden. Een vrachtwagen heeft veel ruimte nodig om bochten te maken dus dat maakt het nog lastiger. De bestuurder is gelukkig niet alleen en rijdt altijd samen met een collega. Bij lastige plekken op de weg helpt de andere persoon met het veilig manoeuvreren van het voertuig.

Als werkgever weet je dat de chauffeurs in risicogebieden werken en wil je zekerheid hebben op hun veiligheid. Als er een ongeluk gebeurt wil je hier zo snel mogelijk achter komen. Niets is zo erg als afwachten tot je werknemers veilig op hun eindbestemming zijn aangekomen. Voor werknemers is er daarom een GPS tracker die je meer zekerheid kan geven. Met deze tracking portal kan je locatiegegevens ontvangen via SMS, whatsapp en e-mail. Ook is de tracker voorzien van een SOS-knop waarna er snel actie kan worden ondernomen. Bekijk de website www.mgpstracker.nl voor verschillende volgsystemen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig. Bookmark de permalink.