Ga voorbereid de weg op

Als je veel onderweg bent heb je vast gemerkt dat het slechte weer van de afgelopen dagen invloed heeft gehad op het verkeer. Ook vandaag was de ochtend spits weer belachelijk druk en dit kan frustraties opleveren. In dit artikel ga ik je vertellen wat jij er aan kan doen om de drukke dagen in het verkeer door te komen.

Plas nog even van te voren
Niets is zo vervelend als kletterend regen op je autoruit als je nodig naar het toilet moet. Drukte op de weg is niet alleen vervelend vanwege de tijd die verloren gaat. Het is ook nog eens vervelend als je heel nodig naar de wc moet. Ga vlak van te voren even naar het toilet. Zelfs als je niet het gevoel hebt dat je moet raad ik je aan om gewoon even leeg te druppelen voor de zekerheid.

Vertrek eerder
Als je nu al weet dat je morgen een ‘halve wereldreis’ maken moet kun je er maar beter voor zorgen dat je op tijd vertrekt. Zolang je minder dan 2 uur rijdt is een half uur van te voren vertrekken genoeg. Als het langer wordt dan 2 uur is het misschien zelfs slim om een uur van te voren te vertrekken.

Een goede auto
Je auto moet klaar zijn voor de slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan banden met voldoende profiel, een goede bandenspanning, goede ruitenwissers en een achteruitrij camera. De camera is vooral handig als je in een groot voertuig rijdt. Deze voertuigen zijn vaak niet voorzien van een binnenspiegel en dit resulteert in een grote dode hoek achter het voertuig. Op deze manier kan je makkelijk in- en uitvoegen op de snelweg en zorgt het voor genoeg zicht als je moet omkeren.

Hopelijk zijn deze tips bruikbaar en zorgt het ervoor dat jij een goede reis hebt. Een achteruitrij camera kopen kan makkelijk op internet.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.