Het stappenplan voor een schone badkamer

De badkamers wordt dagelijks gebruikt, we wassen ons, poetsen onze tanden en zorgen dat ons haar en onze make-up goed zit. Deze ruimte wordt dan ook intensief gebruikt en kan dus al snel vuil worden. De badkamer een flinke poetsbeurt geven is dan ook regelmatig nodig. Het best maak je je badkamer wekelijks schoon, dan kan je alles goed bijhouden en heb je altijd een frisse ruimte. De tegels badkamer schoonmaken is minder vaak nodig. Volg dit stappenplan voor een volledig schone badkamer:

Stap 1: de badkuip

Het bad kan je het makkelijkst schoonmaken met heet water en wat schoonmaakazijn. Verdeel het sopje over de badkuip en laat een kwartiertje intrekken. Neem daarna een natte doek met wat azijn op en ga hiermee goed over de badkuip. Spoel daarna na met water en met een droge handdoek kan je de badkuip drogen. Heb je gele vlekken in bad, dan kan je die verwijderen met citroensap en afspoelen met koud water.

Stap 2: de douchekop

Op de douchekop kan zich makkelijk kalkaanslag vormen, om dat te voorkomen kan je je douchekop na gebruik afdrogen met een handdoek. Als er al kalkaanslag op gevormd is, leg hem dan in heet water met wat azijn in. Een ontkalkmiddel helpt natuurlijk ook.

Stap 3: de badkamertegels

Om glanzend schone tegels te krijgen, is warm water met azijn opnieuw de oplossing. Wrijf de tegels ermee in om kalkaanslag te verwijderen, laat het een halfuurtje intrekken en spoel daarna weer af. De voegen schoonmaken kan eenvoudig met een tandenborstel en bleekmiddel. Laat het bleekmiddel ook even intrekken om vervolgens af te spoelen. Zo zullen de voegen weer mooi wit worden.

Stap 4: de wastafel

De wastafel wordt het meest intensief gebruikt en raakt dus ook het snelst vuil. Je kan ze makkelijk schoonmaken met een allesreiniger. Kalkvlekken kan je verwijderen met azijn of een ontkalker.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.