Een kamer in Nijmegen

Voor het eerst uit huis, een nieuwe kamer, hospiteren en studeren. Een heleboel nieuwe dingen die voor een heleboel stress kunnen zorgen. Zowel voor de student zelf als voor de ouders. Een bijkomend probleem is dat de kamernood onder studenten niet aan het afnemen is. Er zijn een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar een kamer.

Hospiteren:
Studenten huizen die een kamer vrij krijgen organiseren meestal hospiteer avonden. Op deze avonden kunnen nieuwe studenten zich voorstellen aan de huidige bewoners van het studentenhuis, die op hun beurt een keuze maken uit de hospiterende studenten.

Woningbouw en makelaars:
Wil het niet lukken en ken je een mede student die opzoek is naar een kamer? Dan loont het misschien om bij een makelaar of woningbouw organisatie gezamenlijk een appartement te gaan huren. Je zorgt eigenlijk voor een eigen studentenhuis. Wel is het raadzaam om goede afspraken hierover te maken.

Studieverenigingen:

Nieuw in een stad? Dan is het vaak fijn om aan te sluiten bij een studenten of studievereniging. Hier kun je kennismaken met mede studenten die al volledig ingeburgerd zijn op de scholen en in de stad. Vraag ook hun eens of ze nog een vrije kamer weten. Misschien komt er op korte termijn wel een kamer vrij bij hun in het studentenhuis….

 

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.