E-tender genomineerd

De nieuwe webapplicatie van het bedrijf Qflow is genomineerd voor “De Succes Award 2014”. Dit is een webapplicatie waarbij het mogelijk is om online op een zeer transparante manier aan te besteden volgens de nieuwste wet- en regelgeving.

De heren Hein de Haan en Sebastiaan Smit zijn erg in hun nopjes met deze nominatie voor hun bedrijf Qflow. Ze zijn zelf erg overtuigd van het nut van de applicatie mede door de persberichten de laatste tijd over slechte aanbestedingen.

De laatste slechte aanbesteding van de overheid is die van het nieuwe wagenpark voor de politie. De ambtenaren bij de politie hebben of lak aan de regels en wetten op dit gebied of hebben er geen kaas van gegeten. Het gevolg is nu wel dat de gehele procedure over moet en dat er koppen rollen bij de verantwoordelijke ambtenaren.

Een ander debacle is dat van de aanbestedingen van ICT projecten. De betrokken ambtenaren hebben er zo weinig verstand van dat zij standaard kiezen voor de goedkoopste aanbieder. En bovendien worden er ook nog prijsafspraken gemaakt tussen de verschillende ICT bedrijven. Dit is een kwalijke zaak voor het overheidsgeld, wat dus eigenlijk ons geld is. De overheid springt echt heel onvoorzichtig om met ons geld.

Het gevaar van kiezen voor de goedkoopste aanbieder is dat zo’n project het risico loopt om duurder te worden dan begroot of het loopt uit qua tijd. Dat is op zich al erg genoeg maar het project kan ook nog eens producten opleveren waar niemand op zit te wachten of wat gewoon erg slecht functioneert. Een voorbeeld van zo’n product is www.werk.nl. Het lukt de ontwikkelaars maar niet om vraag en aanbod van werk goed op elkaar af te stemmen. En hoe vaak is deze website al niet uit de lucht geweest. Dit is echt een grote schande.

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.