Het ANWB-stelletje

Brigitte Kaandorp heeft er een heel stuk van een conference van haar aan gewijd: het ANWB-stelletje. Dit is een iets ouder echtpaar, die gezamenlijk in dezelfde regenjassen gaat fietsen op hetzelfde merk fiets. Hij heeft van dit merk de herenfiets en zij de damesfiets. Dit stelletje is overgeorganiseerd in de ogen van Brigitte. Ze hebben een lunchpakket voorbereid en de banden zijn netjes van te voren opgepompt.

Maar eigenlijk heeft dit stelletje, al zijn ze misschien wel wat burgerlijk, wel gelijk. Want wat is er heerlijker dan met je fiets door de natuurgebieden van ons landje te gaan. Eigenlijk wist je niet eens dat Nederland zo mooi was. We hebben, ook al is het niet veel, mooie bossen en heidegebieden en ook de poldergebieden kunnen verrassend mooi zijn.

Het ANWB-stelletje gaat ook goed georganiseerd met een caravan naar campings in het buitenland met de fietsen achterop. Vooral in Frankrijk kun je goed fietsen in de mooiste natuurgebieden. Het is voor de iets bergachtige gebieden wel een aanrader om een goede basisconditie te hebben. Uiteraard zorgt het ANWB-stel daar wel voor. Zij hebben beiden een jaarabonnement op de sportschool.

Het hoeft natuurlijk allemaal niet zo super georganiseerd en burgerlijk te zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon je mountainbike achterin de auto gooien en helemaal los gaan in de Ardennen. Met een beetje mazzel kom je dan ook nog een lekker restaurantje tegen voor een goede lunch. In de Ardennen kun je ook heerlijk dineren. En als je nu beter georganiseerd bent, dan had je van te voren een leuk huisje geregeld voor de overnachting. Maar nu kun je ook best een bed&breakfast opzoeken. Die heb je ook redelijk veel in de Ardennen.

Je ziet het. Je hoeft niet perse overgeorganiseerd te zijn om heerlijk met je fiets te genieten van al het schoons dat Nederland en onze naburige landen te bieden hebben.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.