Zijn draadloze netwerken schadelijk voor onze gezondheid?

Vandaag de dag is straling niet meer weg te denken uit onze samenleving. Hoewel we het niet zien of voelen worden we dagelijks blootgesteld aan stralingen van o.a. draadloze netwerken. Is dit nu eigenlijk schadelijk voor ons lichaam en zo ja, wat kunnen we er aan doen? In dit artikel gaan we daar iets dieper op in.

Soorten stralingen

Je ontkomt er simpelweg niet aan, ongewenste stralingen die ons lichaam bereiken. Je kunt hierbij denken aan stralingen bij medische onderzoeken, stralingen die komen vanuit draadloze netwerken voor mobiele apparaten en radioactieve stralingen. Laatstgenoemde komt vrij bij bijvoorbeeld een kernongeval en is (gelukkig) niet van dagelijkse aard. Stralingen van draadloze netwerken echter wel. Is dit schadelijk? De wetenschap is er nog niet over uit, maar dat er een verband zou kunnen bestaan tussen elektromagnetische velden en gezondheidsklachten is reëel.

Wetenschappelijk onderzoek

De wetenschap is dagelijks bezig om de gevolgen van elektromagnetische velden in kaart te brengen. Tot op heden blijkt dat er geen verband bestaat tussen gezondheidsklachten en de stralingen van elektromagnetische velden, op één uitzondering na. Het blijkt namelijk dat kinderen, die in de buurt wonen van hoogspanningslijnen, een verhoogde kans op leukemie hebben.

Wat kun je tegen stralingen doen?

Hoewel het wetenschappelijk niet is bewezen heeft Floww producten op de markt gebracht die elektromagnetische stralingen omzetten in Floww stralingen. Dit zou beter zijn voor het lichaam en dus de gezondheid. In hun Flowwstore kun je zien welke producten ze allemaal op de markt brengen. Zo is er bijvoorbeeld een Personal Floww voor je mobiel.
Veel klantreacties van Floww beweren dat ze baat hebben bij de Floww producten. De oprichter van Floww International, Marc Schechtl, legt uit dat sommige mensen overgevoelig zijn voor stralingen en daardoor vermoeidheid en koppijn voelen wanneer ze bijvoorbeeld langdurig achter een computer werken. Voor deze mensen kunnen de producten van Floww een uitkomst zijn.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Wetenschap met de tags , . Bookmark de permalink.