Wijnproeven het nieuwe teambuilden

Rode wijn 1Een wijnproeverij wordt steeds vaker georganiseerd om aan teambuilding te doen of om klanten te verwennen. Zeker in het laatste geval kun je alleen maar topwijnen laten proeven met daarbij de uitleg van een expert. Je kunt niet naar de supermarkt gaan en daar wat goedkope wijnen inslaan om die door een wijnspecialist te laten analyseren en al helemaal niet in combinatie met spijs.
De meeste groepen die worden samengesteld bestaan uit twaalf deelnemers. Grotere groepen zijn wel mogelijk, maar dan wordt het meer een gezellig samenzijn. Als het de intentie is dat de deelnemers ook nog iets leren, dan is het heel belangrijk om de groepen niet te groot te maken. Een wijnproeverij is voor veel mensen en aanleiding om een aansluitende wijncursus te volgen. Teambuilding hoeft niet extreem duur te zijn, zeker niet wanneer het gaat als afronding van een ‘hutje op de hei’-sessie. Na alle serieuze vergaderingen is een wijnproeverij een leuke afsluiter.
Hoe kan een teambuildingdag er uit zien: In de ochtend en aan het begin van de middag worden de serieuze onderwerpen besproken in een zaal met whiteboards en projectoren. Nadat alle het belangrijke is doorgesproken gaat het gezelschap naar Hilvarenbeek of een andere locatie. Daar is een wijnspecialist van Wijnpromotor aanwezig die aan de hand van bijpassende gerechten wijnen laat proeven.
Meer informatie: http://www.wijnpromotor.nl/wijnproeverij
Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig. Bookmark de permalink.