Wit houten vloeren

Ruime kamers met wit houten vloeren in huis

De vloer heeft een grote impact op de uitstraling die ruimtes hebben. Niet voor niets wordt aangeraden om hier vooraf goed over na te denken! Daar komt bij dat verschillende meubels relatief makkelijk te vervangen zijn, als deze niet blijken te passen in je interieur. Bij een vloer is het veel lastiger om over te stappen naar een ander model. Daarbij is dit een zeer kostbare onderneming. Zeker wanneer je voor een kwalitatief goede houten vloer kiest! Voordeel hiervan is dat de vloer lang mooi blijft en bestand is tegen krassen. Heb je al eens overwogen om witte houten vloeren in huis te gebruiken? In dit artikel lees je er meer over.

Witte houten vloeren maken ruimtes licht

Het voornaamste voordeel van witte houten vloeren is het feit, dat ze je ruimtes lichter maken. Zeker in combinatie met een lichte kleur verf of behang op de muur. In kleinere kamers komt de witte houten vloer goed van pas. Zou je voor een donkere kleur kiezen, dan wordt een ruimte al snel benauwend. Wil je een ruimte juist wat knusser maken? Combineer de witte houten vloeren in dat geval met een donkere antieke kast, een donkere ombouw bij je bed of bijvoorbeeld een wat donker behangetje op de muur.

Verschillende soorten witte houten vloeren

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte witte houten vloeren voor jouw woning, zal al snel opvallen dat je diverse opties hebt. Kies tussen het verticaal en horizontaal aanleggen van de houten planken in huis. Horizontaal gelegde vloeren laten de ruimte dieper lijken. Daar waar verticaal gelegde vloeren de ruimte juist breder laten ogen. Een derde optie is een visgraatvloer! Het maakt je ruimte erg speels.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.