Wilt u een nieuwe laptop kopen?

Heeft u het idee “ik wil een nieuwe laptop computer kopen”, maar weet u totaal niet in welke richting u dient te zoeken om een geschikte laptop computer volgens uw noden te vinden? In dit artikel geef ik enkele tips die u alvast een heel eind op weg kunnen helpen.

Laptop computer kopen

We kunnen de types laptops onderverdelen in vier grote groepen, namelijk de  laptop voor werk, de gedeelde familie laptop, de studenten laptop en de gaming laptop.

  • Laptop voor werk

Wanneer u iemand bent die veel onderweg is en daarbij een laptop nodig heeft, dan heeft u een groot voordeel bij een lichte alsook een stevige laptop. Daarenboven dient hij vlot tekstverwerking te kunnen onderhouden. Eventueel ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het 4G netwerk om ook mobiel te surfen valt te overwegen. Bekijk ook hoe lang de batterij mee gaat in dit geval.

  • Gedeelde familiecomputer

De meeste gezinnen hebben ergens in hun woning wel een plaatsje voorzien waar eventueel een vaste computer zijn plaats vond. Met de komst van de laptop zijn vele van deze vaste computers verloren gegaan. Voor gezinslaptops word meestal geopteerd voor een zo groot mogelijk scherm en een grote opslag, dit boven de batterij levensduur of werksnelheid van de computer.

  • De studenten laptop

Studenten verkiezen over het algemeen een robuust, maar toch nog mobiel systeem, hierbij is de kracht iets belangrijker dan de familiecomputer. De grootte wordt meestal bewust kleiner gehouden omdat er meestal niet veel extra plaats is op de bureau.

  • De gaming computer

Hierin is het belangrijkste de kracht van de computer, en specifiek de kracht van de grafische processor, hier geldt: hoe krachtiger hoe beter. De batterij levensduur is bij de gaming laptop dan ook van minder belang, aangezien gamers voor de zekerheid toch bijna altijd werken met een stopcontact.

In dit korte artikel heb ik kort enkele tips gegeven voor wanneer u het idee “ ik wil een nieuwe laptop computer kopen” heeft en u totaal niet weet in welke richting u dient te zoeken.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.