Wel of geen aankoopmakelaar in de arm nemen?

Wanneer u een huis gaat kopen hoeft u natuurlijk niet alles zelf te doen. Een aankoopmakelaar kan het aankoopproces van een huis een stuk makkelijker en inzichtelijker maken.

Wat doet een aankoopmakelaar?

1. Brengt uw wensen in kaart
2. Helpt bij het zoeken van een woning
3. De makelaar begeleidt u bij het bezichtigen
4. Helpt bij het inschatten van de waarde
5. Voert de onderhandelingen
7. Helpt bij het begeleiden van de oplevering
7. Regelt de financiering

Het is per aankoopmakelaar verschillend wat u allemaal aan diensten kunt afnemen. Er zijn makelaars die een bepaald percentage vragen van de koopprijs, anderen vragen een vast bedrag of een uurtarief.

Bent u opzoek naar een betrouwbare aankoopmakelaar?

Bespaar u een lange zoektocht en ga direct naar uwpersoonlijkeaankoopmakelaar.eu. Wilma Raaijmakers is een zeer professionele en betrouwbare aankoopmakelaar. Zij kan u helpen bij het vinden en kopen van uw droomwoning. Bij haar kunt u ook terecht voor vragen op het gebied van hypotheken, bouwkundige keuringen en andere specificatie woonzaken. Wilma werkt op basis van transparante uurtarieven en rekent geen courtage.

Een aankoopmakelaar kan u in ieder geval een hoop werk uit handen nemen, daarmee wordt het kopen van een huis een stuk eenvoudiger. Eigenlijk kunt u niet zonder, want de verkopende partij is over het algemeen altijd een verkopende makelaar. En die heeft maar een doel: u een huis verkopen en daar zoveel mogelijk geld voor krijgen. Helaas zijn er veel makelaars die hierbij gebruik maken van verkooptechnieken die u ernstig kunnen benadelen. Door nu een aankoopmakelaar tegenover een verkopende makelaar te zetten staat u vele malen sterker.

Fases die een aankoopmakelaar met u doorloopt

Fase 1 Contactpersoon
Wanneer u de woning van uw dromen hebt gevonden, dan zal de aankoopmakelaar voor u contact opnemen met de eigenaar van de woning zodat er een bezichtiging geregeld kan worden.

Fase 2 Deskundige
De aankoopmakelaar is de expert als het gaat om het kijken naar de woning. Deze zal met een objectieve blik de woning bekijken zodat u zich kunt richten op andere zaken, bijvoorbeeld hoe u de woning wilt gaan indelen. Door de aankoopmakelaar wordt gekeken of er eventuele verborgen gebreken zijn en indien dat nodig is wordt er een bouwkundig rapport opgevraagd.

Fase 3 Uitgebreid onderzoek
Indien de bezichtiging positief is dan zal de aankoopmakelaar al zijn kennis en expertise in gaan zetten. Deze zal grondig onderzoek doen naar alle van belang zijnde zaken die met de woning te maken hebben. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan bestemmingsplannen, kadastrale gegevens, gemeentelijke en provinciale zaken en milieuwetgeving.

Fase 4 De onderhandelingen
Wanneer alles is uitgezocht en er zijn geen bezwaren meer, dan kunnen de onderhandelingen beginnen. De aankoopmakelaar neemt deze onderhandelingen voor zijn rekening om zodoende de best mogelijk koopprijs voor u te krijgen.

Fase 5 Juridisch adviseur
Op het moment dat beide partijen een overeenstemming hebben bereikt en de onderhandelingen zijn afgerond dan komt de verkoopovereenkomst om de hoek krijgen. De aankoopmakelaar zal hierbij optreden als uw juridisch adviseur. Deze kijkt voor u de koopovereenkomst helemaal na en regelt eventuele aanpassingen.

Fase 6 Laatste inspectie en notaris
Is alles geregeld en is de koopovereenkomst getekend? Dan zal de aankoopmakelaar nog een laatste keer met u de woning inspecteren om te controleren of alles klopt wat er in de koopovereenkomst is vastgelegd. De aankoopmakelaar kan u ook nog begeleiden en bijstaan bij de notaris en wanneer de notariƫle overdracht plaatsvindt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.