Al dansend je klussen doen

Veel mensen luisteren naar muziek als ze klussen aan het doen zijn. Vooral huishoudelijke klussen lenen zich daar uitstekend voor. Tijdens het strijken kun je tijdens het heen en weer lopen een dansje doen. Dan is zelfs strijken een leuk karweitje.

Mannen in de bouw gebruiken ook regelmatig een gezellig muziekje om hun werkzame leven te veraangenamen. Sterker nog, aan het geluid van muziek herken je dat er ergens gewerkt wordt. Meestal wordt er keihard meegezongen of gefloten. Deze heren hebben het naar hun zin, denk ik dan.

Het aanbod van muziek is op radio via de ether nogal beperkt. Je merkt het als je naar de Belgische grens toe rijdt met je favoriete zender op de radio in de auto. Voordat je de grens hebt bereikt, heb je al geen bereik meer. Dat is echt waardeloos. Met online radio is dat anders. Je kunt overal ter wereld je favoriete zender ontvangen mits je maar een telefoon, smartphone of laptop hebt waarmee je het internet kunt ontvangen. Let er wel op wat voor internetbundel je hebt want anders lopen de kosten in het buitenland snel op. Gebruik dan liever WiFi, indien voor handen.

In het buitenland is het handig om de actualiteiten in Nederland via radio 1 live luisteren te volgen. Je hoeft in principe niets meer te missen als je op vakantie bent of voor zaken in het buitenland. Je kunt uiteraard ook nog de nieuwswebsites volgen als je echt niets wilt missen. Je kunt zelf kiezen of je naar online radio luistert, de nieuwswebsites volgt of dat je beiden doet. Nieuwsverslaafden doen uiteraard beiden.

Ook andersom is het handig als je voordat je naar het buitenland gaat de nieuwszenders van het land luistert waar je naar toe gaat. Zo ben je op de hoogte van het weer ter plekke en het plaatselijke nieuws.

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.