Wat kost een e-sigaret?

De e-sigaret is een veelbesproken onderwerp. Veel mensen zijn overgestapt op het roken van normale sigaretten naar het roken van de e-sigaret, omdat het een aantal belangrijke voordelen heeft. Zo is de e-sigaret een stuk minder schadelijk voor het eigen lichaam en voor omstanders en is het veel veiliger in gebruik dan normale sigaretten. Daarnaast zou het veel voordeliger zijn dan het roken van normale sigaretten. Maar wat kost een e-sigaret nu precies?

 

Belangrijk om te weten is dat er een groot aanbod van e-sigaretten en accessoires op de markt is. Kies altijd een betrouwbare online webshop of tabakszaak om jouw producten te kopen. Er zijn een aantal zeer goedkope e-sigaretten verkrijgbaar, maar dat betekent niet dat ze goed in gebruik of zelfs veilig zijn.

 

Een goed startpakket kost ongeveer tussen de 40 en 60 euro. Dit is een eenmalige aankoop, de e-sigaret kun je voor langere tijd gebruiken. De e-sigaret moet gevuld worden met een vloeistofvulling. Hoe vaker je inhaleert, hoe sneller deze opgaat. Als de vloeistofvulling leeg is, moet je deze bijvullen. Met een flesje vloeistofvulling kun je ongeveer twee weken doen, afhankelijk van hoe vaak je de e-sigaret gebruikt. Gemiddeld kost een flesje vloeistofvulling tussen de 3 en de 10 euro.

 

Stel dat je dus een startpakket koopt, en twee flesjes vloeistof. Dan ben je ongeveer 70 euro kwijt. Daarna hoef je nog maar twee vloeistofvulling per maand te kopen, wat ongeveer neerkomt op 15 à 20 euro. Dit is veel goedkoper per maand dan dat je elke dag een pakje sigaretten à zes euro koopt. De e-sigaret is dus inderdaad een stuk voordeliger dan het roken van normale sigaretten.

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Overig. Bookmark de permalink.