Waarom motorrijden?

Motorrijden? Waarom doen mensen dat eigenlijk? Zelf kan ik een heleboel redenen bedenken waarom mensen motorrijden super vinden. We hebben de vraag gesteld aan een aantal motorrijders tijdens een tour tocht met meer dan 200 motorrijders. Wat zijn de reacties van de motorrijders die we gesproken hebben?

Reacties van de motorrijders:

Motorrijden geeft mij het gevoel van vrijheid, één zijn met je voertuig en de weg. Ik kan heerlijk mijn hoofd leeg maken als ik op de motor zit. Een lekker stukje rijden op landelijke wegen op een zwoele zomeravond doet al mijn zorgen even vergeten”. Verantwoord rijden vind ik wel heel erg belangrijk want het verkeer is nou eenmaal druk. Laten we met z’n alle zorgen dat zowel de plezierrijders en de beroepschauffeurs geen last hebben van elkaar.”

” Motorrijden is een uitlaatklep, voor mij is het ontspannen en genieten. Voornamelijk het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid, dat is het gene wat mij het meeste aanspreekt. Altijd al een schakelbrommer gereden, en toen over naar de motor. Ik kan hem nooit meer missen. Het hoort bij mij, en het is een onderdeel van mij en m’n leven geworden.”

“Eenmaal besmet met het motorvirus, en je kan nooit meer terug! Zelf ben ik nu bezig aan mijn tweede motor, en er gaan er zeker nog een heleboel motoren volgen”

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.