Pelletkachels, vraag en antwoord

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine houtsnippers of tabletjes. Meestal worden ze gemaakt houtafval uit de houtverwerkende industrie. Maar ze kunnen ook gemaakt worden van tuinafval. Eigenlijk van alle soorten hout kunnen de pellets worden gemaakt.

Is een pelletkachel voordeliger of juist duurder

Afhankelijk van de soort en de toepassingen zijn de kachels meestal iets duurder als de reguliere modellen. De pelletkachel is uiteindelijk goedkoper in verbruik. Tot die tijd moet je het dus terug verdienen in de aanschaf van pellets.

Wat is de prijs van de pellet brandstof?

15 kilo pellets  kost ongeveer 4 euro, op deze manier is de prijs bijna gelijk aan die van gas. Het is wel mogelijk om het groter in te kopen, als je natuurlijk de ruimte ervoor hebt. Pellets zijn te koop bij specialistische bedrijven.

Het stoken van pellets zorgt voor dezelfde eenheid co2 uitstoot als normale houtrot in het bos. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar als je huis de mogelijkheden ervoor biedt is het zeker te overwegen om een hout cv installatie aan te schaffen.

Wil je meer informatie ga dan de website van Groenverwarmen.nl. Daar vind je informatie over alle gerelateerde producten.  Hout CV kachels en pellet kachels voor een eerlijke prijs en een eerlijk milieu.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.