Visum aanvragen voor een reis naar Rusland

Bij het aanvragen van een visum voor Rusland komen heel wat zaken kijken. Het hangt volledig af van het doel van de reis welke documenten er nodig zijn. Om een toeristen voucher, ook wel Visa support letter genaamd, voor Rusland te verkrijgen dient een reiziger zijn of haar hotelvoucher toe te voegen bij de aanvraag voor een visum om af te kunnen reizen naar Rusland. Niet elke hotelbevestiging is echter geschikt als ondersteunend document voor de aanvraag van een visum voor Rusland. De uitgever van het toeristen voucher moet namelijk geregistreerd staan in het Russische toerismeregister om dit geldig te maken.

Zakelijk visum: beperkt geldig
Wanneer u een zakelijk visum voor Rusland aan wilt vragen heeft u de keuze uit: een single-entry, een double-entry of een mutiple-entry visum. Zowel de single-entry als de double-entry visum zijn maximaal 3 maanden geldig. Wanneer men voor zaken langer in Rusland dient te verblijven, is een multiple-entry visum noodzakelijk die maximaal één jaar geldig is. Dit speciale visum is uitsluitend op uitnodiging verkrijgbaar en is alleen aan te vragen wanneer men het voorafgaande jaar Rusland al heeft bezocht. Vaak wordt aangeraden om op tijd te beginnen met het aanvragen van een visum, maar niet langer dan 3 maanden van tevoren.  Door veel regels wordt een visum vaak afgewezen en zijn reizigers genoodzaakt om hun reis uit te stellen. Een speciale visumdienst kan hierbij uitkomst bieden en is op de hoogte van alle regels.

Actuele informatie voor een visum aanvraag
Voor actuele informatie over een visum voor Rusland kijkt u op www.visumdienst.com. Heeft u dringende vragen, dan kunt u ook altijd bellen naar het telefoonnummer 076 – 5612 139. 

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.