Verschillende hybride fietsen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een hybride fiets aan te schaffen is het belangrijk om inzicht te krijgen in de verschillende soorten. Het is namelijk belangrijk om een fiets te hebben die perfect bij jou past. Dit artikel is ook geschreven om de verschillende soorten nader toe te lichten zodat de perfecte hybride fiets gekozen kan worden.

Algemeen

Een hybride fiets is een kruising tussen een toerfiets en een stadsfiets. Door deze combinatie zijn er veel meer dingen mogelijk met deze fiets. De kruising zorgt ervoor dat de fiets sportief is, maar ook praktisch. Een hybride fiets kent verschillende soorten namelijk; De city-hybride fiets, tour-hybride fiets en de cross-hybride fiets. In de volgende alinea’s worden de verschillende soorten nader toegelicht.

City-hybride fiets

De city-hybride is een wat simpelere versie van de hybride fiets. Deze fiets heeft namelijk zeven versnellingen met een dichte kettingkast. Daarnaast heeft het een sportieve uitstraling maar kan ook gebruikt worden als simpele recreatiefiets. Het voordeel van deze hybride fiets is dat het een wat simpelere fiets is. Wanneer je niet van plan bent hele gekke dingen te ondernemen is dit een top fiets.

Tour-hybride fiets

De tour-hybride fiets is een wat sportievere fiets onder de hybride fiets. Het is namelijk een fiets met een open kettingkast met altijd meer dan zeven versnellingen. Daarnaast is die lichter, sportiever en comfortabeler dan de city-hybride fiets. Deze hybride fiets vergt wel wat meer onderhoud. De fiets is uitermate geschikt als sportieve recreatiefiets.

Cross-hybride fiets

Dit is de soort hybride fiets die het meest weg heeft van de kruising tussen de racefiets en mountainbike. Het is een snelle en robuuste fiets. Deze hybride fiets is zeer geschikt voor toertochten, maar ook voor korte ritjes. Over het algemeen wordt deze fiets geleverd zonder spatborden, drager en verlichting. Het is natuurlijk mogelijk om dat wel te monteren op deze fiets.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.