Uw kanteldeur defect? Laat uw kanteldeur maken

Als je kanteldeur een defect heeft opgelopen, is het belangrijk dat je dit zo spoedig mogelijk laat repareren. Een snelle kanteldeur reparatie is van belang omdat de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden wanneer niet alle onderdelen meer werken. Daarnaast kan het zijn dat de kanteldeur niet goed meer sluit, waardoor je woning niet meer waterdicht is en je erg gevoelig bent voor een inbraak. In dit artikel kun je lezen wat je het beste kan doen bij welke storing.

De trekveren zijn gebroken

Een kanteldeur beschikt over twee trekveren. Deze zitten aan de linker- en de rechterkant van de deur. Deze trekt de deur open na een signaal van de motor. Wanneer de trekveren oud zijn of zeer intensief gebruikt worden zullen deze breken. Wanneer deze gebroken zijn moeten deze vervangen worden. De veren staan continu onder spanning. Om die reden raden we je af om zelf aan de slag te gaan met de veren.

De deur reageert niet op de motor

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

De kabels zijn gerafeld of gebroken

Kabels van garagedeuren zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de deur te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de garagedeur intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de deur nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een monteur in om de kabels te vervangen.

De deur hangt scheef of is ontwricht

Waarschijnlijk is de kabeltrommel of lager verdraaid. Omdat er grote spanningen op de kabels staan raden we je aan per direct te stoppen met het gebruiken van de deur en je storing zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Gezien de hoge spanning die hier op staat raden wij je af zelf aan de slag te gaan met het probleem en hiervoor een professional in te schakelen.

De afstandsbediening werkt niet meer

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn. Een kapotte afstandsbediening kan veroorzaakt worden door ouderdom of deze vaak te laten vallen.

Mocht je kanteldeur een van de bovenstaande storingen hebben, kun je de ervaren monteurs van ROMASS inschakelen om je kanteldeur te maken. De monteurs van ROMASS zijn actief in heel Nederland, waardoor er altijd een specialist in de buurt is om het probleem op te lossen.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.