6 Tips om anale seks leuker te maken

Anale seks is nog steeds een beetje taboe in de Belgische en Nederlandse slaapkamer. Dit komt vooral omdat veel vrouwen zich negatief opstellen tegenover deze vorm van seks. En dit terwijl de meeste mannen dromen van anale seks. Onwetendheid speelt hier een grote rol maar vaak wordt ook ondoordacht te werk gegaan. Seksperte Tracey Cox geeft  hieronder 6 tips om anale seks veel plezanter te maken en misschien wordt de taboe hier wel een beetje mee doorbroken..

 

1) Penetreren hoeft niet

In tegenstelling tot “gewone seks”, is penetreren zeker niet nodig om anale seks te beleven, en zeker niet  om er van te genieten. De anus likken of strelen kan op zich ook al zeer fijn zijn. Opgelet  mannen: wil je dat je sekspartner anale seks overweegt, wees bij deze dan gewaarschuwd dat ook veel vrouwen zich sterk aangetrokken  voelen tot jouw anale plekje (je prostaat) en je misschien wel toegevingen zal moeten doen..

.

2) Het hoeft geen pijn te doen

Veel dames vinden dat anale penetratie niet zo aangenaam is of ervaren het zelfs als pijnlijk, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je moet vooral helemaal rustig, kalm en ontspannen zijn en het penetreren moet zeer geleidelijk aan  (besgebeurent met redelijk wat glijmiddel) en natuurlijk met wederzijdse toestemming. Zo wordt het een pijnloze en misschien zelfs fijne ervaring. Stamp hem zeker niet in één harde haal naar binnen want de korte pijn is in dit geval zeer pijnlijk (voor een lange periode zelfs!)

 

Opbouwen is de beste manier. Breng eerst enkele vingers om naar binnen zodat de spier zich wat kan uitzetten. Als je penetreert met je penis ga je het best centimeter per centimeter naar binnen, waarbij je je penis steeds weer helemaal er uit trekt en weer zachtjes er in steekt. Laat haar leiden en gebruik ook zeker voldoende glijmiddel en een condoom! Bij anale seks kunnen makkelijk kleine wondjes ontstaan en dit is zeer gevaarlijk om soa’s op te lopen. Draag dus zeker een condoom, De topsafe van Durex is hier zeker aan te raden!

 

3) Leer je binnenste kringspier ontspannen

De anus is opgebouwd uit twee kringspieren. De buitenste spier controleer je zoals het je uitkomt, de binnenste daarentegen niet. Deze moet je leren ontspannen en deze vaardigheid vergt wat tijd en geduld. Ook al denk je van jezelf ontspannen te zijn en er zin in te hebben, de binnenste kringspier kan er echter niet klaar voor zijn.

 

4) Stimuleer de anale zone

Stimuleren van je anale zone hoeft niet per sé op anale seks uit te draaien. Het kan ook gewoon een leuke extra zijn tijdens jullie voorspel of tijdens de orale seks. Het is in ieder geval  een prima manier om vertrouwd te geraken met anale stimulatie.

 

5) Verander je dieet

Wat je eet heeft zeker een invloed op hoe je anale seks ervaart. Eet rauwe groenten, veel vezels en  fruit. Dit zal de darmen stimuleren. Een goede darmactiviteit draagt bij tot een fijne ervaring. Een darmspoeling kan ook altijd helpen. Eet geen vezels enkele uren voor je begint te seksen, maar verwerk ze wel in je gewone maaltijden.

 

6) Hygiëne

Hygiëne is hier ook zeer belangrijk, zeker voor de vrouwen. Vocht of andere “restanten” uit de anus mogen zeker niet in de vagina terechtkomen! Dit kan tot infecties leiden. Ga nooit rechtstreeks vanuit de anus terug in de vagina! Doe een nieuw condoom om of was de penis eerst! Gebruik best een steviger condoom voor anale seks.

Als je ook seksspeeltjes zou gebruiken zorg je er best voor dat je vochtige doekjes bij de hand hebt.

Onthou ook dat bij anale seks zeer vlug soa’s en infecties worden verspreid.  Volg dus alles nauwkeurig op, zeker niets forceren en alleen doen als jullie er alle twee klaar voor zijn. Gebruik voor anale seks ook altijd een condoom.

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.