Tips voor een goede rittenregistratie

De naam is eigenlijk al duidelijk genoeg, maar rittenregistratie gaat om het bijhouden van de gereden kilometers in de auto’s die bij je onderneming horen. Een rittenregistratie bijhouden is niet verplicht, maar toch wordt het heel erg veel gedaan door ondernemers en eigenaren van bedrijven. Het is namelijk niet alleen zeer handig, maar ook nodig als je de Belastingdienst ervan wil overtuigen dat je niet meer dan 500 kilometer per jaar privé in zakelijke auto’s rijdt. Als je dit goed kunt aantonen bij de Belastingdienst, hoef je namelijk geen bijtelling te betalen over de auto’s van je zaak. 

Verschillende soorten rittenregistratie

Rittenregistratie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Wat handig is voor wie verschilt natuurlijk per onderneming en persoon. Daarom is het heel belangrijk om je goed in te lezen voordat je keuzes maakt over welke vorm van rittenregistratie je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor automatische rittenregistratie. Hier heb je zelf dan helemaal geen omkijk meer naar. Maar, als je daar geen behoefte aan hebt is handmatige rittenregistratie ook nog steeds een optie. Dit kan je wel iets meer tijd kosten. Maar, als je dat ervoor over hebt is dat natuurlijk helemaal geen probleem. Op deze manier is er een geschikte manier van rittenregistratie voor iedere onderneming en iedere ondernemer. 

Tips voor het bijhouden van rittenregistratie

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om aan te denken bij het bijhouden van je rittenregistratie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je agenda aansluit bij de rittenregistratie. Als je dit doet kun je namelijk ook je rittenregistratie achteraf bijwerken. Denk er als tweede aan niet te veel privékilometers met je zakelijke auto te rijden, zodat je in aanmerking kunt blijven komen voor ontheffing van de bijtelling. Ten derde, als je voor een geheel automatische rittenregistratie kiest, check deze dan regelmatig. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er iets stuk gaat of niet goed meer werkt, waardoor je gehele rittenregistratie in de soep kan lopen. Let hier dus goed op, want dit zou erg zonde zijn!

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.