Spierpijn voorkomen door te bewegen

Spierpijn is natuurlijk niet prettig om te krijgen. Je krijgt het vaak na het sporten. Of wanneer je een plotselinge beweging maakt die pijnlijk kan zijn. De ene keer kan het heviger zijn dan de andere keer. Spierpijn kan een paar dagen duren, of het kan na een dag al weg zijn. Wanneer je het langer hebt dan een week, is het geen goed teken. Spierpijn kan je voorkomen. Hier heb je een aantal manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld een goede warming-up doen. Op de meeste plekken is spierpijn vervelend en belemmert je om sommige dingen te doen.

Spierpijn kan je voorkomen, je hebt hier verschillende manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig bewegen. Dit helpt omdat je spieren dan optimaal in goede staat zijn. Wanneer je fitnesst, is het handig om een warming up te doen. Dit doe je door eerst lichte gewichten te pakken, en daarna de zwaardere gewichten. Probeer niet te lang achter elkaar zwaar te trainen. Als je lang stil zit, beweeg dan af en toe je knie. En zorg er ook voor dat je houding altijd goed is.

Wanneer je je rug gebruikt, dit doe je bijna altijd, zorg er dan voor dat je rug goed recht is, dit zorgt er voor dat je geen rugpijn of spierpijn krijgt. Als je je spieren af en toe even 5 minuten masseert, werkt het ook goed. Dit zorgt er namelijk voor dat de spieren goed los komen. En draag niet te strakke kleding, dit kan je spieren knellen, en kan zich laten zien en pijn doen wanneer je je kleren uitdoet.

Wanneer je merkt dat je spierpijn niet over gaat, spreken we van een blessure of ook wel verlate spierpijn. Dit is niet erg, dit zal uiteindelijk ook overgaan. Maar zorg er dan wel voor dat je rustig aan doet. Want wanneer je dan te zwaar doorgaat kan het scheuren.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.