Scheiden met een toevoeging

Op allerlei gebieden kan je een advocaat nodig hebben. Dat is wanneer het probleem op een andere manier niet meer aan te pakken is. Je kan een arbeidsconflict hebben, een conflict met een dienstverlener of producent, met je buren. Verzin het maar en het is mogelijk. Gelukkig kan veel opgelost worden via een rechtsbijstandverzekering maar in sommige gevallen heb je toch echt een advocaat of mediator nodig. Denk aan een echtscheiding. Dat hoeft niet eens een groot conflict te zijn maar je hebt ze nodig om de scheidingsaanvraag bij de rechter te krijgen. Een kostbare aangelegenheid kan ik je vertellen.

Als je geen geld hebt voor een advocaat of mediator

Maar wat als je onvoldoende inkomen of vermogen hebt om een advocaat of mediator in te schakelen? Moet je dan maar getrouwd blijven? Nee, gelukkig niet. Er bestaat in Nederland zoiets als een pro deo advocaat. Een pro deo advocaat is een reguliere advocaat die ook pro deo zaken aanneemt. De advocaat krijgt gewoon betaald voor zijn diensten alleen gebeurt dat via het Rijk. Het enige wat jij moet betalen is een eigen bijdrage. De hoogte van die bijdragen is afhankelijk van je inkomen of vermogen. Toch zal het nooit heel duur worden. Nog voordeliger is in dit geval een mediator die werkt met een toevoeging in te schakelen. Een mediator heeft namelijk dezelfde kennis om een scheiding te regelen, maar werkt voor jullie beide. Dat is sneller en voordeliger want de eigen bijdrage voor een mediator is echt heel klein.

Het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

Een pro deo advocaat of mediator zorgt ervoor dat er een degelijk echtscheidingsconvenant op tafel komt. Bij aanwezigheid van minderjarige kinderen zal dat vergezeld gaan met een ouderschapsplan. De advocaat of mediator moet wel ingeschreven staan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Let daar op. Geef ook direct aan dat je aanspraak wilt maken op gratis rechtsbijstand. De aanvraag hiervoor hoef je zelf niet te doen. Eigenlijk wordt alles voor je geregeld. Gemak dient de mens.

pro deo advocaat

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.