Satelliet internet als backup voor uw onderneming

In sommige regio’s valt het internet nog wel eens weg. Bepaalde bedrijventerreinen of kantoren kunnen hier te maken mee krijgen. Vaak is het een korte storing, die binnen enkele minuten weer is opgelost. Maar het kan ook langer duren. En veel personeel kan dan niets uitvoeren. Veel mensen zijn immers afhankelijk van het internet. Dit is zonde van hun tijd, en daarmee geld. Een backup internet verbinding is daarom altijd een goed idee. Daar kunt u makkelijk de satelliet voor inzetten. Want wat veel mensen niet weten, is dat de satelliet een prima alternatief voor ADSL is.

Minstens even snel

Op veel bedrijventerreinen kan geen snel internet worden aangevraagd. Dit komt doordat deze vaak buiten het bewoonde gebied zitten. U kunt dan bijvoorbeeld enkel 8 Mb aanvragen. En dat is niet bepaald snel voor een ADSL lijn. Met satelliet internet heeft u dat probleem niet. U kunt altijd gebruik maken van 20 Mb internet, waar u zich ook bevind. De satelliet bied stabiel en snel internet, wat op zijn minst zo snel is als het internet wat u nu op uw kantoor heeft. Het is ook nog eens niet duur, en daarom een uitstekende keuze als backup voor uw huidige internetlijn.

De kosten van een uur geen internet

Heeft u wel eens nagedacht wat het kost als uw internetverbinding er een uur mee stopt? Als 10 mensen op dat moment maar de helft van hun werk kunnen doen, kost het u al snel enkele honderden euro’s! En dat terwijl u het zo makkelijk had kunnen voorkomen. Satelliet internet kan namelijk al voor €30 per maand worden besteld! U heeft dan dus altijd de beschikking over een werkende internetlijn. De satelliet stopt er immers niet zomaar mee!

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.