Roosters kopen

Er zijn vele soorten roosters te vinden. Welk rooster je wilt kopen hangt af van de omgeving waar je het rooster of de roosters voor nodig hebt. Als je voor in een huis roosters nodig hebt, is het raadzaam om een brandwerend rooster aan te schaffen. Het kost wel iets meer, maar dan ben je zeker van het feit dat je een brandwerend rooster hebt.

Brandwerende ventilatieroosters

Er zijn ook diverse brandwerende roosters ontwikkelt. De roosters die hiervoor zijn bedoeld, zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wat doet een brandwerend ventilatierooster? In geval van brand zal de ventilatieopening van een brandwerend ventilatierooster automatisch worden afgedicht, zonder dat hier bewegende mechanismen aan te pas komen.

De producenten die brandwerende roosters verkopen, verkopen roosters die brandwerende eigenschappen hebben. Je hebt meestal een tweetal verschillende soorten roosters die brandwerend zijn. Dit zijn roosters op grafietbasis en roosters gevuld met palusol. Dit laatste rooster is niet geschikt als buitenroosters, omdat deze niet bestand zijn tegen waterinslag. Eventuele ruimte tussen het rooster en de opening (montage) kun je vullen met hiervoor bestemde brandwerende kit.

Deurroosters

Een deurrooster kun je aanschaffen voor ventilatie via de deur. Een deurrooster is meestal leverbaar in kunststof of aluminium uitvoering. Er zijn daarnaast ook brandwerende ventilatieroosters. Vaak kun je de standaard uitvoeringen kopen, maar desgewenst kun je bij een fabrikant ook uitvoeringen op maat laten maken. Bij een grote afname van op maat gemaakte deurroosters kun je altijd een korting bedingen. Er zijn diverse fabrikanten te vinden die dit kunnen realiseren en waar je vrijblijvend een offerte kunt aanvragen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.