Baan veranderen

Je huidige baan kan stressvol zijn en mogelijk vind je de werkzaamheden die je doet toch niet leuk. Daardoor kun je tot het besluit komen om van baan te veranderen. Niet iedereen durft deze stap te nemen. Immers, wanneer je van baan veranderd heb je kans dat je mogelijke nieuwe baan net zo slecht bevalt als de vorige. Daarnaast ben je niet verzekerd of je een vast contract krijgt.

Door de huidige crisis durven de meeste mensen al helemaal niet van baan te wisselen, omdat het niet goed gaat op de arbeidsmarkt. Voor velen is het een enorm dilemma, want als je ontslag neemt heb je ook geen recht op een uitkering en wanneer je weinig spaargeld achter de hand hebt of een partner met inkomsten, zal het een moeilijk besluit zijn.

Leren Loslaten

Toch zul je moeten leren loslaten en knopen doorhakken. Wanneer je echt met veel tegenzin naar je werk gaat zul je een beslissing moeten nemen. Vaak kiezen mensen er voor om toch maar eieren voor hun geld te kiezen en ontslag te nemen, want het kan zijn dat je er letterlijk en figuurlijk onder door gaat. Wanneer je van baan wilt veranderen is het daarom ook belangrijk om te leren loslaten.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je ook naar de positieve punten gaat kijken en niet naar de negatieve. Iedere dag met tegenzin naar je werk gaan is vervelend en dan kan geld een hoop vergoeden, wanneer je je echter ongelukkig voelt kun je beter een nieuwe uitdaging zoeken. Als je je in een dergelijke situatie bevindt volg dan een workshop leren loslaten van Jan Bommerez.

Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.