Risicoanalyse belangrijk voor bedrijven

Risicoanalyses worden vaak onderschat. Bij een noodsituatie is het alleen wel heel erg handig dat iedereen weet wat er gedaan moet worden om de situatie niet nog erger te laten worden. Daarom is het uit laten voeren van een risicoanalyse door een extern bedrijf van grote waarde en zult u inzien waar u gevaar loopt.

CE markering

Een belangrijk punt hierbij is de CE markering. Deze markering is geen keurmerk of iets dergelijks, maar geeft enkel en alleen aan dat het product volgens de Europese regelgeving is goedgekeurd om binnen de lidstaten vrij verhandeld te worden. Deze producten geven uw bedrijf dus de garantie om grote risico’s te voorkomen. Mocht er een noodsituatie plaatsvinden dan kunt u altijd terugkomen op deze producten.

CE keuring

Je kunt je bedrijf en je producten laten keuren voor het officiĆ«le CE keurmerk. Nadat deze keuring is uitgevoerd is het gene wat getest is goedgekeurd voor de Europese ruilmarkt. Het belangrijkste is dit voor uw risicoanalyse. Doordat u hierdoor verzekerd bent op kwalitatief goede producten wordt uw veiligheid vanzelfsprekend ook hoger. U kunt het namelijk niet hebben dat wanneer er een noodsituatie zich voordoet uw brandblusser het niet doet. Op zo’n moment denkt u: “Had ik me nu maar laten controleren en een risicoanalyse gedaan”. Het is een echte aanwist!

 

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.