Piano spelen kan iedereen

De grote droom van vele mensen: piano spelen. Helaas hebben de meeste mensen die hier in geïnteresseerd zijn vaak geen geld over voor de dure pianolessen die in een muziekschool worden gegeven. Het is sinds kort ook mogelijk om pianolessen via internet te volgen. Er zijn verschillende websites die online lessen aanbieden, tegen een kleine betaling. Een van deze websites die doorlinkt naar websites die lessen aanbieden is www.piano-leren-spelen.eu.

Een bijkomend groot voordeel aan zelf online pianolessen volgen is dat je volledig zelf je tijd dat je de lessen volgt kunt inplannen. Er is geen muziekschool die eens per week een uur tijd heeft voor jou om jou les te geven. Je kunt zelf, wanneer je beschikking tot internet hebt altijd pianoles nemen op het moment dat jij tijd en zin hebt.

Wat je bijvoorbeeld als eerste leert tijdens de online pianolessen is welke toetsen voor welke noot staan, vervolgens leer je met deze noten liedjes spelen. Wanneer dit goed gaat zul je doorgaan met het leren van akkoorden op de piano (meerdere toetsen in een keer aanslaan is een akkoord). Vervolgens als je de noten en akkoorden een beetje weet, kun je echte liedjes gaan spelen. Veelal worden er op websites leuke hippe liedjes aangeboden om te leren, dit maakt het pianospelen ook nog eens van deze tijd en dan blijft het leuk!

Ook geven vele websites voorlichting over de verschillende piano’s en keyboards die beschikbaar zijn en welke je het beste in welke situatie zou kunnen aanschaffen. Dit staat veelal op de websites, zodat je goed kunt uitzoeken welke piano het best bij jou wensen past.

Wanneer je, na het volgen van wat lessen al enig sinds piano kan spelen, is het mogelijk om piano te gaan spelen in een band. Deze band zou je bijvoorbeeld met eigen vrienden kunnen oprichten maar ook is het mogelijk om via internet een band samen te stellen. Er zijn verschillende websites op internet beschikbaar waarin personen zich aanbieden die graag in een bandje willen spelen. Het is dan dus mogelijk om via internet een band op te richten en vervolgens via internet oproepjes te plaatsen en bekend te worden!

Veel plezier en succes met het piano leren spelen via internet!

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek, Overig. Bookmark de permalink.