Online fotoboek maken wint aan populariteit

Op internet een fotoboek maken en/ of ontwerpen en het vervolgens afdrukken is niet meer weg te denken uit onze samenleving. De online software van gespecialiseerde aanbieders ontwikkeld zich razendsnel. Gevolg is dat men naast het maken van fotoboeken ook kalenders, albums, agenda’s en kaarten online kan maken en afdrukken. Veel mensen maken bijvoorbeeld fotoboeken van hun trouwerij, vakanties en festivals. Online een fotoboek maken is een trendbreuk in vergelijking met wat we jarenlang gewend waren; het handmatig inplakken van foto’s in een fotoalbum. Laten we even terug in de tijd gaan en een korte blik werpen op de geschiedenis van het fotoalbum/ fotoboek.

Een fotoalbum van vroeger tot online een fotoboek maken van nu

In de jaren 90 maakten we op bruiloften en andere momenten foto’s met onze 35mm camera. In deze camera zat een rolletje en zodra dit vol was brachten we dit naar de fotograaf of later de drogisterij. Hier werden de rolletjes verzameld om vervolgens elders te worden ontwikkeld. Dit proces kon enkele dagen tot wel twee weken duren. Het maken van een fotoboek duurde daardoor relatief lang. Immers, om een fotoboek te maken moest men na het ophalen van de ontwikkelde foto’s deze nog in een fotoalbum plakken. Alles bij elkaar een tijdrovend proces. Door de opkomst van de digitale camera en het internet is dit definitief verleden tijd.

Nu kan iedereen een fotoboek maken binnen een uur. Men maakt namelijk foto’s met de digitale camera, plaatst ze op de computer, download de fotoboek software en gaat aan de slag. Met wat creativiteit en inzet kan je binnen een uur een volledig fotoboek maken. De website waar jij je je fotoboek hebt gemaakt drukt de foto’s af in een mooi fotoboek. Het daadwerkelijk afdrukken van foto’s in een fotoboek is altijd aan te raden. Immers, wat zou er gebeuren als jouw harde schijf crasht? Dat zou betekenen dat al je foto’s en herinneringen verdwenen zijn. Maak daarom vandaag nog een digitaal fotoalbum!

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Entertainment en Muziek. Bookmark de permalink.