Nieuwe zonwering plaatsen

Het lijkt net lente, de zon schijnt namelijk vol op! Dat is niet altijd even fijn, de zon kan uw woning snel opwarmen. Dat wilt u graag tegen gaan, als het buiten warm is, wilt u het binnen lekker koel hebben. Dat kunt u creƫren door zonwering op te hangen. Zonwering is er in veel verschillende soorten en maten. U kunt namelijk kiezen uit zonneschermen, markiezen, rolluiken, knikarmschermen en screens. Dat zijn allemaal vormen van zonwering voor op uw woning. Sommige schermen kunt u binnen in het huis laten plaatsen en zullen weinig ruimte in nemen, dan hebben wij het over de rolluiken en screens die u voor uw ramen kan laten zakken. De andere vormen kunt u buiten boven uw raam laten plaatsen en kunt u uit laten rollen als de zon fel schijnt.

Rolluiken

Zoals u hier boven kunt lezen, worden rolluiken voor uw ramen gemonteerd. Deze kunt u dan met de hand of automatisch laten zakken, dat is afhankelijk van het soort. Deze schermen nemen weinig ruimte in en kunt u zelfs in uw kozijn laten plaatsen. Dat moet u wel door een expert laten doen, dan is het resultaat het mooiste. In vergelijking zijn de rolluiken en screens goedkoper dan de andere vormen van zonneschermen.

Zonneschermen

De zonneschermen kunnen u zowel binnen al buiten verkoeling geven van de zon. De zonneschermen worden boven uw raam gemonteerd en kunt u uit laten rollen om uw woning te beschermen tegen de warmte van de zon. De zonneschermen komen in verschillende varianten, zo heeft u de markiezen, knikarmschermen en de standaard zonnescherm. Markiezen zijn koepelvormige schermen die u vaak op wat oudere gebouwen ziet. Deze geven uw huis wel bescherming tegen de zon maar geeft niet genoeg ruimte voor u om er onder te gaan zitten. Als u dat graag wilt, kunt u het beste een knikarmscherm of een zonnescherm aanschaffen. Deze kunt u aan laten meten op de breedte van uw raam en kunt u ook met verschillende motieven verkrijgen.

Bron: Zonwering Expert

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.