Rust en ontspanning

Rust en ontspanning, dit zijn de twee factoren die er voor zorgen dat we iedere dag er weer vol tegen aan kunnen. We kunnen uren achter elkaar door werken en er is voldoende energie en motivatie om aan de slag te kunnen. Bij gebrek aan ontspanning en rust wordt het gehele systeem in de war gegooid.

Gebrek aan rust en ontspanning
Bij gebrek aan rust en ontspanning krijgt het lichaam niet voldoende tijd om zich te herstellen. Het wordt lastiger om uit bed te komen, de motivatie om aan de slag te gaan is weg, je voelt je snel geïrriteerd en agressief en het lichaam wil niet meer mee werken. Dit zijn voorbeelden van symptomen die kunnen ontstaan wanneer men overspannen raakt.

Overspannenheid

Overspannenheid houdt dus eigenlijk in dat het lichaam veel rust en ontspanning nodig heeft. Dit kan worden gedaan op verschillende manieren. Iedereen heeft zo weer zijn eigen beeld van ontspanning. De een kijkt een middag naar de voetbal op de televisie, en de ander laat haar nagels doen. Door voldoende rust en ontspanning te nemen kan het lichaam zich weer opbouwen. De klachten van het overspannen zijn steeds minder worden, en na verloop van tijd verdwijnen.  Bekijk de mogelijkheden op People-Unlimited.nl.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.