Milieu eisen autosloperij

Als je een autodemontage bedrijf hebt – ook wel autosloperij genoemd – dan moet er streng gehouden worden aan de milieueisen. Zo moet je bijvoorbeeld voldoen aan de eisen de beschreven staan in de Wet Milieubeheer ook wel WM genoemd. De milieuvergunning wordt gegeven door de provincie waarin het demontagebedrijf zich bevindt.

Het milieubelastende afval moet speciaal worden afgevoerd door een erkend autosloopbedrijf die het mag vervoeren er wordt strikt op gelet of het afval goed gescheiden wordt bewaard. Al deze afval wordt ingezameld en in ruil daarvoor krijg je zogeheten afvalbonnen. Deze afvalbonnen moet je goed bewaren in je milieuboekhouding. Deze boekhouding moet een aantal jaren worden bewaard zodat deze bij controle kan worden opgevraagd.

Doordat er tegenwoordig erg op milieuvervuiling wordt gelet, spreekt het ook voor zich dat ook bij demontagebedrijven de controles worden aangescherpt. Zo worden er vaker steekcontroles uitgevoerd en zijn de straffen ook strenger geworden. Het is eigenlijk ook wel begrijpelijk want al het afval moet natuurlijk wel op de juiste manier worden afgevoerd zonder dat er ook maar iemand last van zal of kan krijgen.

Een van de gevallen die zich kan voor doen is dat je milieuvergunning wordt ingetrokken als je je niet aan de voorgeschreven regels houdt. En dan kun je wel zeggen dat het einde verhaal is, want zonder vergunning kan en mag je niet meer demonteren dus kun je wel sluiten. Op deze manier probeert de overheid een voorbeeld te stellen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.