Loopbaanbegeleiding, op zoek naar je nieuwe baan


loopbaancoaching

Loopbaanbegeleiding is voor mensen die zich in hun loopbaan voor een uitdaging staan en die zich willen ontwikkelen. Loopbaanbegeleiding is voor professionals die onderzoeken wat de banenmarkt voor mogelijkheden biedt en die uit hun professionele leven willen halen wat er haalbaar is.

Toe aan een nieuwe loopbaan

Die uitdagingen zullen komen uit veranderingen in je huidige werksituatie. Die veranderingen kunnen uiteenlopen van ´ik kan moet dit helemaal niet doen´ tot ´ik ben helemaal leeg´. Of je vraagt je af of jij deze veranderingen wel zo goed vind. Misschien heb je het gevoel dat je toe bent aan een nieuwe vooruitzicht, maar je weet niet goed waar je het beste kunt beginnen, wat je kunt doen of waar je heen wilt. Een veranderde situatie op je werk kan ook een uitdaging vormen. Je hebt bijvoorbeeld te horen gekregen boventallig bent en moet weer opnieuw beginnen. Het kan ook zijn dat je al tijden niet meer hebt gewerkt en dat je graag weer aan de slag wilt.

Als je meer ruimte nodig hebt dan is het belangrijk om naar jezelf te kijken en de vragen te beantwoorden die daarbij opkomen. Een goede loopbaanbegeleider kan je met de juiste achtergrond en ervaring helpen om te merken waar jouw mogelijkheden liggen en hoe je in je loopbaan daar terecht komt waar jij goed kunt functioneren

Loopbaanbegeleiding is een traject waarin je gaat ervaren door middel van begeleiding wat voor jou je werk de moeite waard maakt en waar jij jouw voldoening uit haalt. Met een goede loopbaancoach verloopt dit traject effectief zodat je al snel een verhelderende inzicht hebt waar je ook echt mee uit de voeten kunt.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Opleiding en Educatie met de tags , . Bookmark de permalink.