Alles over Antarctica

Antarctica Expeditions

In dit artikel leer je veel over de geschiedenis van Antarctica. Maar ook interessante informatie over de flora en fauna van Antarctica. Wellicht ben je meteen geïnteresseerd in Sailing to Antarctica!

De geschiedenis van Antarctica

Antarctica gelegen rond de Zuidpool en is een continent, en komt van de naam Arctis, staat beter bekend als het noordpoolgebied, het voorvoegsel anti, wat tegenover betekent, hoort hier bij. Wanneer je op de kaart kijkt dan zie je dat Antarctica wordt omringt door het water. Dit is de Indische Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Het water en het land wat rond Antarctica gelegen is, wordt onder een naam Antarctis genoemd. Maar liefst 90% van al het ijs dat zich op de hele wereld bevindt ligt op Antarctica.

Officieel werd Antarctica in 1820 ontdekt, vermoedens waren er al eerder maar officieel werd Antarctica ontdekt in het jaar 1820. Later in de jaren 1900 zijn vele mensen naar Antarctica vertrokken voor Antarctica Expeditions. Als eerste bereikte de Noor, Roald Amundsen de Zuidpool op 14 december 1911. De eerste Nederlander was G.M.A. Brummer, in 1963 bereikte hij de Zuidpool.

Wat te doen op Antarctica?

Als je zin hebt in een groot avontuur op de koudste plek op aarde, dan moet je naar Antarctica. Maar hier kun je niet zo maar naar toe gaan, wanneer je kiest voor: Sailing to Antarctica of Antarctica Expeditions kun je beste deelnemen aan een cruise. Je kunt er een fantastische tijd beleven, een tijd om nooit te vergeten! Als je nieuwsgierig bent geworden kun je het beste gewoon zelf een kijkje gaan nemen in Antarctica.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie, Wetenschap. Bookmark de permalink.